Siemens a lansat, citez:

“Primul blog de tehnologie din România”. Asta de parcă n-ar fi existat deja computerblog.ro. Glumesc, desigur.

Lăsând la o parte ironia, Siemens este cel mai mare conglomerat de inginerie din lume, iar blogul lor este mai mult de inginerie decât despre tehnologie. Ideea lor despre tehnologie depășește zonă de IT. Ar fi fost mai exact spus “primul blog de inginerie, de știință”.

Blogul va fi structurat în cinci categorii cu impact asupra domeniilor de activitate ale Siemens: Mediul înconjurător, Oraşul inteligent, Efectele globalizării, Energie şi Medicina viitorului.

Numele ales pentru acest proiect este pe măsura anunțului: hitechpedia.ro

Din păcate blogul a fost activ din 2009 pînă în 2014, după care a fost abandonat. Nu mai pot lăsa link activ către el.

Comunicatul de presă

Siemens SRL a lansat oficial primul blog de tehnologie din România, blog cu un puternic punct de interes pe inovațiile tehnologice verzi. Proiectul, inițiat de Siemens, va sprijini poziționarea companiei drept lider al tehnologiilor verzi pe piață locală. Blogul își are rădăcinile în studiul “Indexul Verde al Orașelor din Europa” și își propune construirea primei comunități de cititori pasionați de inovație și tehnologie A‚A» a declarat Cristian Secoșan-CEO Siemens SRL.

Indexul Verde al Orașelor din Europa, proiect inițiat de Siemens, în colaborare cu Economist Intelligence Unit, analizează 30 de orașe europene-inclusiv București, din punctul de vedere al dezvoltării lor durabile. Studiul oferă o bază de comparație a impactului asupra mediului înconjurător al orașelor și își propune să ofere un inbold pentru îmbunătățirea condițiilor urbane pe termen lung. Studiul va fi făcut public la începutul lunii decembrie, la conferința UN Climate Conference COP15.

Deși blogul nu este unul corporativ, acesta este sprijinit de Siemens și susținut editorial de către echipă Corporate Communications. Periodic, persoane publice, manageri din domeniul privat sau reprezentanți ai ONG-urilor de mediu vor trata subiecte interesante în editoriale dedicate, în cadrul secțiunii “Invitat Special”.

De asemenea s-a demarat o campanie de promovare a blogului www.hitechpedia.ro atât prin intermediul unor bannere online, cât și prin promovarea în social media și în cadrul evenimentelor de profil. Ca element inedit, blogul a inițiat primul concurs online organizat exclusiv în rețeaua Twitter și a premiat cea mai interesantă opinie despre cum va arată orașul inteligent în viitor.