Snapdragon 7 Plus Gen 2 (7+ Gen2) a fost lansat oficial, compania americană sărind direct peste 7+ Gen1 sau 7 Gen2. El vine în serie după modelul Snapdragon 7 Gen1, care nu a fost prea folosit. Iar primele teste arată că este un procesor apropiat de flagship, nu de zona midrange.

Sursa foto: GSMArena

Ce știm despre Snapdragon 7+ Gen 2

Qualcomm a anunțat Snapdragon 7 Plus Gen 2 săptămâna trecută și este clar că acesta este un pas major spre zona midrange-premium. Noul chipset aduce un sistem CPU impresionant care amintește de seria Snapdragon 8 Gen 1. Are un singur nucleu Cortex-X2 la 2,91 GHz, trei nuclee Cortex-A710 la 2,49 GHz și patru nuclee Cortex-A510 la 1,8 GHz. Aceasta este prima dată când un nucleu de procesor Cortex-X apare într-un chipset din seria Snapdragon 7. Există, de asemenea, un GPU Adreno actualizat, Qualcomm promițând o creștere de două ori a performanței față de Snapdragon 7 Gen 1.

Telefonul de referință Snapdragon 7 Plus Gen 2 bate cu ușurință Exynos 2200 și Snapdragon 8 Gen 1 din S22 Ultra și chiar depășește OnePlus 11 alimentat cu Snapdragon 8 Gen 2 în testele single-core. În cazul celui din urmă, OnePlus este super-controlat în numele eficienței energetice. Dar S23 Ultra, mai puțin constrâns, bate toată concurența cu procesorul 8 Gen 2 for Galaxy.

Sursa: Android Authority

Privind scorurile CPU multi-core, designul de referință reușește să bată toate telefoanele Snapdragon 8 Gen 1 de pe listă. Scorul său este, de asemenea, la distanță de atingere de telefoanele Snapdragon 8 Plus Gen 1. Cel mai recent procesor emblematic 8 Gen 2 al Qualcomm păstrează totuși un avantaj notabil aici. În general, se pare că Snapdragon 7 Plus Gen 2 se potrivește cu vanilia Snapdragon 8 Gen 1 în general când vine vorba de performanța procesorului. Dar nici telefoanele Snapdragon 8 Plus Gen 1 nu sunt departe. Acest lucru s-ar putea explica prin vitezele CPU puțin mai mari și potențiale diferențe în dimensiunile cache-ului.

Pe partea de GPU nu stă însă la fel de bine. Pierde și la 8 Gen 2, dar și la 8 Gen 1, depășind doar Exynos  2200 și Tensor G2 al Google. Totuși, bate de la distanță celelalte modele midrange existente acum.

Deocamdată singurul telefon anunțat cu Snapdragon 7+ Gen 2 este Xiaomi Poco F5.