Qualcomm nu a prezentat încă oficial Snapdragon 855. Proesorul de următoare generație a apărut însă în clasamentele de performanță, mai precis în Antutu, unde bate toți ceilalți rivali – însă nu e clar cu ce device a fost testat și ce specificații suplimentare avea acesta.

Qualcomm Snapdragon 855

După cum poate știți, iPhone XS și XS Max au un scor în testul Antutu de circa 350.000 de puncte, iar următorul clasat la ora actuală este Huawei Mate 20 Pro cu un scor de circa 320.000 de puncte. Restul telefoanelor sunt în urmă, cu Rog Phone reușind să obțină vreo 300.000 de puncte cu procesorul Qualcomm Snapdragon 845.

Deocamdată nu există mai multe informații concrete despre Qualcomm Snapdragon 8150. Dacă se adeveresc zvonurile însă, se pare că americanii au trecut la tehnologia de producție pe 7 nanometri, ceea ce va lăsa în urmă tocmai Samsung, despre care am aflat ieri că produc Exynos 9820, procesorul de pe Galaxy S10 și modelul pliabil, pe 8 nanometri.

Testul Antutu cu procesorul Qualcomm a fost publicat de GizmoChina, care nu preciează altă sursă, are doar o mențiune în text că Meizu va fi printre primii producători de telefoane Android care vor face telefoane cu noul procesor. Totuși, Meizu nu are nici exclusivitate, nici vreun model flagship care să se ridice la nivelul rivalilor, așa că sunt slabe șanse să anunțe ei primii ceva interesant.

Procesorul Snapdragon 8150 a apărut mai demult și într-un test de performanță GeekBenck, unde scorurile erau la fel de interesante. Pentru single-core performanța creștea peste 3.700 de puncte, față de 2.500 la modelul anterior, iar la multi-core creșterea era la 10.500 de puncte, față de 8500-9000 de puncte la modelul anterior, conform WCCF.

Se spune că noul procesor Qualcomm va avea o arhitectură tri-cluster cum are și modelul Exynos 9820, respectiv două nuclee de mare putere, două pe arhitectură ARM-Cortex și alte patru economice. Qualcomm a prezentat anul trecut Snapdragon 845 la un eveniment cu presa pe 5 sau 6 decembrie, iar eu mă aștept să vedem oficial noul procesor tot la aceeași dată. Probabil au o întâlnire oficială cu presa în jurul datei respective. Sunt curios dacă adoptă ARM Cortex-A76 precum Huawei sau 75 precum Samsung.