Snapdragon 888 a fost dezvăluit oficial în seara asta, nu va exista un Snapdragon 875.

Snapdragon 888

Qualcomm Snapdragon 888

În afară de surpriza cu numele, detaliile tehnice sunt aceleași care erau anunțate pentru 875. La Snapdragon Tech Summit, care a avut o ediție online anul acesta, compania nu a dat foarte multe detalii. Știm că Samsung, OnePlus, Oppo sau Sony, Xiaomi și LG vor avea terminale cu procesorul de top Qualcomm. Va fi produs pe 5 nanometri. Va integra cea mai rapidă tehnologie 5G. De asemenea, procesorul grafic nou este mult mai rapid decât generațiile anterioare.

Următoarea generație hardware aduce o creștere de performanță de 20 de procente, împreună cu o reducere a consumului energetic de 50%. Nucleele economice continuă să fie ARM Cortex-A55, nu a fost anunțată nicio schimbare aici. Se pare însă că volumul total al procesorului va scădea cu 15 procente. Se încinge mai puțin, consumă mai puțin, numai vești bune. Are și un procesor de imagine cu 35% mai rapid decât generația anterioară.

Procesorul Snapdragon 888 va integra un nou modem, Snapdragon X60, care suportă cele mai noi tehnologii 5G, care vor face transferul de date mai rapid decât pe generațiile anterioare. La Snapdragon 865 modem-ul 5G era separat și uneori lucrurile mergeau mai lent, spun chiar realizatorii tehnologiei.

Evident, procesorul de Inteligență Artificială este la a șasea generație, va aduce și el o serie de îmbunătățiri. Unele pe partea foto, altele pe zona de consum energetic și autonomie. Dar astăzi cam toate aplicațiile integrează și latura AI pentru diferite optimizări.

Camerele foto de pe smartphone-urile de top motorizate de Snapdragon 888 vor putea face 120 de cadre pe secundă la 12 megapixeli. E posibil să vedem filmare 4K la 120fps, ceea ce ar fi ideal pentru creatorii de conținut video. Primele telefoane cu acest procesor vor fi disponibile abia la începutul anului viitor. Probabil Samsung Galaxy S21 va avea una dintre primele ediții dotate cu acest procesor. Rămâne de văzut cum va fi noul Exynos care este anunțat pentru acest model. Noi vom cumpăra oficial în România tot varianta cu Exynos. Probabil va fi Exynos 2100, dar acest model tot nu a fost prezentat. Oficial avem doar Exynos 1080, care este mai slab.
Pe de altă parte, Samsung a făcut deseori ediția Exynos mai slabă decât cea cu Qualcomm, deci nu m-ar mira să continue.

Pe de altă parte Mi 11 este clar că va veni rapid cu noul Snapdragon. Apoi vor fi diverse modele noi și de la ceilalți producători. OnePlus 9 mai mult ca sigur. Sony Xperia 1 Mark III va fi sigur în top. Și așa mai departe.