Nici vorbă de PS6, Sony va lansa PS5 Pro și este plauzibil și un PS5 Slim în 2023, conform speculațiilor pe marginea unui anunț oficial. Mă rog, nu au dat ei toate detaliile, ci doar au vorbit despre planuri de viitor. Majoritatea informațiilor rămân deocamdată pe surse.

Sony va lansa PS5 Pro și este plauzibil și un PS5 Slim în 2023

Pe măsură ce anul 2022 este se apropie de final, apar interviuri cu diverși oficiali. Planuri pentru 2023. Într-un interviu recent cu un blog de știri despre jocuri din Japonia, oficialii Sony au lăsat să se înțeleagă că urmează ceva foarte interesant în viitorul apropiat al PlayStation. Articolul în japoneză este aici.

Folosind Google Translate, cam toată presa tech a încercat să explice afirmațiile oficialului. Potrivit vicepreședintelui Sony Hideaki Nishino, anul 2023 va fi „foarte important” pentru PlayStation. Citatul exact:

„Până la sfârșitul anului fiscal 2022, vânzările PS5 vor depăși 37 de milioane de unități. Credem că acela va fi și un moment important pentru platformă. Nu pot da mai multe detalii chiar acum, dar sper că sunteți deja entuziasmați pentru anul următor”. Fanii au speculat imediat că este vorba despre jocurile care urmează să fie lansate în 2023. Anul viitor, unele dintre cele mai mari francize din lume, cum ar fi Resident Evil sau Final Fantasy, vor fi lansate pe PS5. Așa că nu va fi prea exagerat să credem că vicepreședintele vorbea despre aceste lansări mari anul viitor. Dar în acest moment, nu există nimic concludent. Deci putem specula mai deoparte.

PlayStation 5 a avut a doua aniversare luna trecută. În ciuda faptului că nu s-a prea găsit, există sentimentul că gamerii merită mai mult. Constrângerile din lanțul de aprovizionare au transformat sarcina de a achiziționa un PS5 într-una foarte dificilă. Acum, situația se clarifică și vânzările consolei devin stabile. Pe fondul unor zvonuri despre dezvoltarea PlayStation 6, se pare că Sony pregătește piața pentru lansarea PS5 Pro.

Lansarea PS5 Pro ar putea avea loc în cursul anului fiscal 2023. Din ce spunea oficialul citat, noutățile ar putea sugera un eveniment în următorul an fiscal 2023 al companiei, care începe în aprilie.

Unele zvonuri de la Tom Henderson afirmă că un nou model cu un driver de disc detașabil „funcționează perfect”. El mai precizează că noul model este deja în mâinile unor dezvoltatori.

Este clar că consola PS5 actuală nu poate gestiona „grafică de ultima generație la rezoluții maxime”. În cele mai multe cazuri, va trebui să optați fie la rezoluție maximă fie la o rată stabilă de cadre. În mod similar, activarea ray-tracing va limita și alte aspecte ale hardware-ului. Știm cu toții că ray-tracing-ul este o tehnologie grea, una pe care consolele vor trebui să o adapteze în curând și este aproape imposibil să ții pasul cu standardele din industrie fără o revizuire hardware.

Acum, despre un posibil PS5 Slim, acesta doar ar urma tradiția companiei. Compania este cunoscută pentru lansarea versiunilor subțiri și compacte ale consolelor sale. PS4 și-a primit versiunea Slim împreună cu varianta Pro în 2016.