Sony Group Corp are în vedere o investiție de aproximativ 5,83 miliarde de dolari pentru a construi o fabrică pentru a produce senzori de imagine pentru smartphone-uri în vestul Japoniei, a anunțat vineri ziarul Nikkan Kogyo, citat de Reuters.

Fabrica va fi situată în prefectura Kumamoto, iar Sony intenționează să o aducă online cel mai devreme în 2025, se arată în raport. Știrea a fost raportată pentru prima dată de cotidianul de afaceri Nikkei, deși nu a menționat o anumită sumă de investiție. În articol, autorul spune că gigantul japonez va lua în considerare cu atenție momentul construcției și mărimea investiției, având în vedere preocupările legate de încetinirea economiei globale.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) (2330.TW) construiește o fabrică majoră de cipuri în Kumamoto. Sony și producătorul de piese auto Denso Corp preiau fiecare un pachet minoritar în proiectul de 8,6 miliarde de dolari. Sony intenționează să obțină cipuri logice pentru senzorii de imagine de la fabrica TSMC, a spus Nikkei.

Sony se luptă să țină pasul cu cererea pentru senzorii săi de imagine, potrivit unui raport Bloomberg. Vânzările de smartphone-uri au crescut în mare măsură în ultimii ani, iar producătorii pun un număr din ce în ce mai mare de camere foto în noile modele. Acest lucru a dus la o creștere corespunzătoare a comenzilor de senzori.

Cel mai mare producător al acestor senzori este Sony, care controlează peste 50 la sută din piață în funcție de venituri și furnizează toți senzorii de cameră găsiți în flagship-urile Android sau iPhone-urile moderne.

Sony Group va înființa o fabrică de semiconductori și în Thailanda, deoarece încearcă să reducă costurile de producție și să construiască un lanț de aprovizionare rezistent la situații de urgență, dispersând mai mult bazele sale globale de producție, a aflat Nikkei.

Sony Semiconductor Solutions va investi aproximativ 70,7 milioane de dolari în construcția unei noi clădiri în sediul unei baze de producție din centrul Tailandei. Lucrările sunt deja în derulare, iar centrala va începe să funcționeze în anul fiscal care se încheie în martie 2025.

Noua unitate va realiza un tip de senzor de imagine pe care mașinile parțial automatizate îl folosesc pentru a identifica pietonii și obstacolele. Odată construită, producția Sony în Tailanda va crește cu 70%.