Sony Semiconductor Solutions Corporation („SSS”) și Raspberry Pi Ltd. („RPL”) au anunțat astăzi acordul încheiat de SSS în vederea unei investiții strategice în compania RPL. Această investiție consolidează relația dintre cele două companii, pentru a oferi o platformă de dezvoltare a dispozitivelor edge AI ale SSS, pentru comunitatea mondială a utilizatorilor Raspberry Pi.

„Scopul nostru este acela de a oferi o nouă valoare adăugată în diferite industrii, dar și de a le sprijini în rezolvarea problemelor cu ajutorul tehnologiei noastre inovatoare de detectare prin edge AI, construită în jurul senzorilor de imagine”, spune Terushi Shimizu, președinte și CEO al Sony Semiconductor Solution Corporation. „Suntem încântați de parteneriatul cu Raspberry Pi Ltd. prin care aducem platforma AITRIOS™ – ce sprijină dezvoltarea de soluții unice și diverse, utilizând dispozitivele noastre edge AI – comunității de utilizatori și dezvoltatori Raspberry Pi, oferindu-le o experiență unică de dezvoltare”.

„Parteneriatul cu Sony Group este unul valoros și de lungă durată. Relația noastră preexistentă cuprinde producția și furnizarea de senzori de imagine și alte produse din categoria de semiconductoare”, spune Eben Upton, CEO al Raspberry Pi Ltd. „ Această tranzacție ne va permite să ne extindem parteneriatul, aducând gama de produse AI a Sony Semiconductor Solutions în ecosistemul Raspberry Pi și ajutându-i pe utilizatorii noștri să proiecteze noi aplicații performante de machine learning”.

Sony Semiconductor Solutions Corporation este o filială deținută integral de Sony Group Corporation și lider global în domeniul senzorilor de imagine. Activitatea noastră în domeniul semiconductorilor include, de asemenea, o varietate de alte componente, printre care microdisplay-uri, LSI-uri și laser diode. Ne străduim să oferim tehnologii avansate de imagistică care să aducă mai mult confort și distracție în viața oamenilor. În plus, ne străduim să dezvoltăm și să introducem pe piață noi tipuri de tehnologii de detecție cu scopul de a oferi diverse soluții care vor duce capacitățile de vizualizare și recunoaștere atât ale oamenilor, cât și ale mașinilor, la cel mai înalt nivel.