Telekom Romania anunţă digitalizarea liceelor şi şcolilor gimnaziale din oraşul Buzău. Împreună cu partenerul său Adservio, Telekom a implementat un pachet educațional integrat care cuprinde licența pentru platforma de management educaţional Adservio și dotarea cu 1.500 de tablete echipate cu SIM-uri de date mobile cu trafic de internet inclus, pentru cadrele didactice din toate cele 15 licee şi colegii, 12 şcoli gimnaziale şi o grădiniţă din oraşul Buzău.

Digitalizarea instituţiilor de învăţământ din oraşul Buzău face parte dintr-o serie de iniţiative Smart Education, prin care Telekom facilitează accesul elevilor şi cadrelor didactice din instituţiile de învăţământ din România la instrumente moderne, digitale de învăţare.
Acest proiect a debutat în decembrie 2017 când soluţia Smart Education a fost implementată în 7 instituţii de învățământ din orașul Buzău. În 2019, pachetul educațional integrat a fost implementat în 27 de licee, colegii şi şcoli și o grădiniță din acest oraş.

Prin intermediul pachetului educaţional implementat de Telekom Romania şi Adservio, elevii, părinţii şi profesorii au acces permanent la subiecte predate la şcoală, teme, note, absenţe şi pot comunica oricând pe teme cu caracter educaţional. Utilizatorii pachetului integrat de servicii Smart Education, au beneficiat de traininguri pentru folosirea eficientă a tuturor capabilităților platformei de management educațional Adservio.

ads

Tot în 2019, Telekom Romania şi Adservio au digitalizat 10 şcoli din Focşani (judeţul Vrancea) şi 6 şcoli din Câmpulung Moldovenesc (judeţul Suceava), prin intermediul pachetulului educaţional integrat. În Focşani, Telekom a dotat instituţiile de învăţământ cu 574 de tablete Samsung Galaxy TAB E, echipate cu SIM-uri de date, iar în Câmpulung Moldovenesc, un număr de 150 de utilizatori beneficiază de tablete şi SIM-uri de date.

Până în prezent,Telekom Romania şi Adservio au implementat acest pachet în peste 200 de unităţi școlare din 29 de judeţe din România, printre care se numără Iaşi, Buzău, Cluj, Constanţa şi Alba, precum şi în unităţi de învăţământ din Bucureşti. Platforma are în prezent peste 300.000 de utilizatori.

Platforma Adservio, creată în 2008, oferă o utilizare multinivelară, punându-le la dispoziţie părinților un instrument de monitorizare a performanței educaționale a copiilor, profesorilor – un instrument de administrare simplă și eficientă însoțit de o metodologie avansată de predare, iar elevilor – o experiență de învățare mai creativă și mai plăcută.