Televizoarele Allview au fost anunțate oficial. Compania, care de obicei dă o grămadă de detalii privind dispozitivele sale, de data asta a ales să nu ofere prea multe detalii. Mai ales specificații tehnice sau prețuri.

Vă redau din comunicatul de presă care “promite utilizatorilor săi o experiență remarcabilă”.

Allview anunță că intră pe piața de televizoare și că va aduce o serie de noutăți interesante. Compania pregătește lansarea unei noi game de produse, televizoare smart și clasice. Televizoarele vor fi fi disponibile din această toamnă pe piața românească. Terminalele au fost dezvoltate de la începutul anului 2018 de către specialiștii de la Allview. „Acest pas face parte din strategia noastră de a facilita utilizatorului interacțiunea cu device-urile pe care le folosește. Televizoarele care vor fi lansate în curând vor aduce un nou concept, axat și dezvoltat pe preferințele clientului”, explică Lucian Peticilă, managerul general al companiei Allview. În acest fel, Allview își lărgește portofoliul de produse, compania comercializând la acest moment telefoane, tablete și smart device-uri.

În lipsa unor informații tehnice concrete și a unor oferte de preț, putem doar să speculăm că unul dintre partenerii Allview din China produce și televizoare no-name, iar compania din brașov a decis că poate să își adauge numele pe un astfel de dispozitiv. Pariul meu ar fi că asistentul digital Avi sau cum se chema va fi instalat pe aceste televizoare. Cred că au pe telefoanele Allview, dar și pe câteva dispozitive.

După ce am considerat Android Assistant și Siri drept un eșec al tehnologiei, nu am testat nici asistentul “românesc”, probabil un asistent Google modificat așa cum este și Bixby sau ThinQ. Nu vreau să-mi imaginez tentativa Google de a folosi serviciul Translate pentru a comunica în română. Am testat odată o aplicație care transforma dictarea în text scris, care avea variantă de limba română. Te descurci, dar este mai mult amuzant sau enervant, depide de starea ta de spirit. Utilitatea este poate pentru cei care nu își pot folosi mâinile, dar altfel este o mare bătaie de cap.

Sigur, poate că asta este direcția în zona de interfețe și tehnologii. Pentru mine, succesul Alexa e uimitor. Probabil vor avea pe viitor succes și cele în română, cu un public care va prefera așa ceva.

Aștept să vedem ce dotări tehnice și ce prețuri vor avea televizoarele Allview înainte să îmi dau cu părerea.