LG Electronics a prezentat la CES 2019 primul televizor pliabil din lume. Modelul LG Signature OLED TV R (65R9) redefinește televizorul printr-o formă variabilă, posibilă doar prin tehnologia OLED care se poate rula. OFeă și o calitate de neegalat a imaginii și sunetului.

LG Signature OLED TV R

De la începutul erei moderne, dimensiunile ecranelor de televiziune au crescut constant, pe măsură ce s-a îmbunătățit rezoluția și consumatorii au cerut o experiență de vizionare mai captivantă. Compromisul a fost sub forma unui dreptunghi mare și negru ce domina camera când nu era folosit. Chiar și televizoarele mai avansate cu proiecție n-au putut niciodată oferi contrastul sau negrul profund cerut de consumatori. În efortul de a face televizoarele mai mai putin evidente, producătorii au intrat într-o cursă de a crea ecrane din ce în ce mai subțiri, concentrându-se pe crearea unui design cât mai discret cu putință.

Prin introducerea de anul trecut a modelului Signature OLED TV W, LG a deconstruit conceptul tradițional de televizor, concentrându-se pe simplitatea ecranului. Numit și „televizorul-tapet”, LG a dovedit că un televizor poate oferi performanță, subtilitate și frumusețe în același timp. Cea mai recentă realizare LG duce acest concept la un nivel cu totul nou. Un televizor cu un ecran care pare să apară și să dispară ca prin magie, o inovație revoluționară ce pare să sfideze logica. Litera „R” din noul nume înseamnă crearea unei revoluții în domeniul home entertainment și redefinirea spațiului prin abilitatea sa de a se ridica și a se rula la o simplă atingere de buton.

Un televizor OLED rulabil schimbă regulile jocului, eliberând utilizatorii de limitările peretelui și permițându-le să-și creeze un spatiu personal ce nu mai trebuie rezervat permanent vizionării TV. Faptul că LG SIGNATURE OLED TV R se poate transforma pentru a oferi opțiuni diferite de vizionare – Full View, Line View si Zero View – le permite clienților să folosească televizorul în moduri văzute ca fiind practic imposibile, înainte de dezvoltarea tehnologiei OLED.

Full View vă oferă o experiență de vizionare pe ecran mare, revelând pe deplin contrastul, adâncimea și realismul devenite sinonime cu televizoarele LG. Calitatea remarcabilă a imaginii și sunetului AI ce funcționează pe baza procesorului inteligent LG α (Alpha) 9 din a doua generație și a algoritmului Deep Learning plasează acest televizor uimitor într-o clasă proprie. Utilizatorii își pot folosi vocea pentru a transmite sarcini cu ajutorul Amazon Alexa, o nouă adiție a gamei de televizoare LG AI din 2019, alături de suportul pentru Apple AirPlay 2 și HomeKit. Prin suportul pentru AirPlay 2, utilizatorii pot reda cu usurință videoclipuri de pe iTunes și alte aplicați pentru video, muzică și fotografii, direct de pe dispozitivele lor Apple pe televizorul LG Signature OLED TV R. Cu suportul Apple HomeKit, clienții își vor putea controla televizorul LG prin intermediul aplicației Home sau prin Siri.

Line View permite ca televizorul LG Signature OLED TV R să fie parțial derulat, pentru administrarea acelor sarcini ce nu necesită un ecran TV întreg. În cadrul Line View, utilizatorii pot alege dintre funcții precum Clock, Frame, Mood, Music și Home Dashboard. Alegeți modul Clock pentru a verifica ora și vremea dintr-o singură privire, modul Frame pentru a vă bucura de fotografii de familie partajate de pe un smartphone, sau modul Mood pentru a crea o atmosferă mai relaxantă.

În Zero View, toți cei 65 de inch ai televizorului LG Signature OLED TV R sunt ascunși vederii, pliați în baza aparatului. Chiar și în Zero View, utilizatorii se pot bucura de muzică și continut audio redat prin sistemul audio Dolby Atmos de 100W cu emisie frontală pe 4.2 canale. Calitatea premium este evidentă în tot aparatul, de la carcasa de aluminiu la difuzorul de calitate cu înveliș de lână creat de firma daneză Kvadrat.