Am pus la un loc toate noutățile de la conferința Google I/O, despre noul Android 10 Q, despre noul Pixel 3a, despre alte anunțuri importante. Au fost atât de multe noutăți că probabil mi-au mai scăpat din ele.Sursa foto: Spvvkr | Dreamstime.com

Top 10 noutăți Google

  • eram convins că Google Pixel 3a va fi lansat oficial. Deși nu toate detaliile păreau oficiale, ele s-au clarificat pe parcurs. Găsiți pe site-ul Google toate detaliile. Telefoanele sunt mid-range, dar au ecrane OLED, au camere foto foarte bune, au procesoare decente, dotări bune overall. Modelul 3a simplu costă doar 399 dolari în SUA, iar modelul 3a XL costă 479 dolari. Procesorul este Snapdragon 670, iar bateriile sunt de 3.000 mAh la 5.6 inch și 3.700 mAh la cel de 6 inch.
  • Android 10 Q este și el o ediție aniversară și aduce multe îmbunătățiri, o să revin cu un articol separat despre el. Are noul mod Dark, în care totul este întunecat și care se presupune nu doar că este mai plăcut pentru ochi, ci și faptul că el consumă mai puțină energie de la baterie, mai ales pe anumite tipuri de ecrane.  Noua interfață Android va include gesturi care elimină nevoia unui buton de back. Android Q va include o funcție AI care adaugă subtitrări la toate video-urile rulate. De asmenea continuă Smart Reply care va sugera automat diverse răspunsuri la mesajele pe care le primiți. De la Android Q încolo, Google va publica actualizările software direct prin Google Play.
  • Asistentul Google va fi disponibil direct pe terminale, astfel că nu va mai fi nevoie să aștepți după comunicarea online la anumite comenzi. Tot codul asistentului are 0.5GB și poate fi instalat lejer direct pe terminalele de ultimă generație. Au făcut demonstrații cu diverse comenzi, în special cele legate de controlul telefonului, lanternă, aplicații și altele asemenea.
  • Google Maps primește un mod incognito pentru cei care au drumuri de făcut despre care nu vor să apară în istoricul călătoriilor. Va putea fi accesat și pe telefoane, dar și pe desktop direct în browser, chiar dacă ești autentificat în Chrome.
  • Digital Wellbeing este răspunsul celor de la Google la inițiativa Apple de a reduce dependența de telefon și de a permite utilizatorilor să aibă mai mult timp liber. În realitate , aplicațiile prezintă doar statistici despre ce ai utilizat și evetual sugestii. Primește anul acesta Focus Mode, care permite selectarea unor aplicații pe care vrei să le eviți o vreme, iar ele dispar temporar. De asemenea cu Parental Control părinții vor avea mai mult control similar asupra conturilor copiilor.â
  • Google Home devine Google Nest, după numele termostatului inteligent. De asemenea au lansat Nest Hub Max, un proiect de dispozitiv digital smart pentru acasă, care are și boxă și ecran și cameră. Are un ecran mat de 10 inch, dar nu este un dispozitiv portabil, e doar pentru acasă. Are un preț de 229 dolari.
  • Google va modifica iar motorul de căutare, acum probabil vor adăuga noi rezultate proprii, ca să scadă traficul pentru toți competorii. Iar cea mai amuzantă chestie a fost că vor permite în Chrome blocarea tuturor cookie-urilor, dar nu pe cele ale Google. Un monopol dus la extrem, eu cred că mă mut pe Opera curând.
  • au mai fost și altele, revin cu detalii despre cele mai importante anunțuri, dar nu am avut timp.