Cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2021.

Top căutări Google în România în 2021

Top căutări Google în România în 2021

Anul 2021 a fost încă unul aflat sub semnul pandemiei COVID-19, iar acest lucru se oglindește și în căutările pe care românii le-au făcut pe Google. Listele Google ale celor mai populare căutări în România în 2021 arată că, deși aspectele legate de pandemie au fost în centrul atenției pentru români, subiectele s-au schimbat față de anul trecut: de la informații despre virus, restricții și pandemie în general, în 2021 căutările românilor pe Google au vizat vaccinurile, prevenția și reluarea activității considerate normale.

În topul celor mai populare căutări pe Google în România de anul acesta se află trei căutări legate de vaccinare – certificatul verde, loteria vaccinării și programarea pentru vaccinare. Lider în căutări este Campionatul European de Fotbal, programat pentru 2020 și amânat pentru 2021. Informații despre prevenția COVID au fost și ele la mare căutare, alături de produsul care generează „buzz” la lansarea fiecărei noi iterații: iPhone. Serialul „fenomen” – așa cum l-a numit presa – Squid Game are și el un loc în topul celor mai populare căutări, alături de un alt apariție care luat lumea prin surprindere: jucătoarea de tenis Emma Răducanu, care a câștigat US Open la doar 18 ani și are origini românești. Un interes ridicat în căutări a generat actrița și vedeta de televiziune Alexandra Dinu, precum și moartea cântărețului de muzică populară Petrică Mâțu Stoian.

Cautari populare Top căutări Google în România în 2021

La capitolul emisiuni TV, show-ul „Chefi la cuțite” a fost pe primul loc al popularității în căutările românilor pe Google în 2021, urmat de „Survivor” și „Asia Express”. Alături de Alexandra Dinu și Emma Răducanu, în topul oamenilor care au generat cel mai mare interes în căutări se numără și tânărul înotător David Popovici, dar și fotbalistul Christian Eriksen, danezul care a suferit un atac de cord în timpul meciului cu Finlanda de la Euro 2020.

Cautari populare Top căutări Google în România în 2021

Educația este o temă care a generat interes crescut în căutări în 2021. Digitalizarea acestui domeniu și nevoie de instrumente adaptate, inclusiv pentru predarea online, a determinat o creștere a căutărilor după astfel de soluții. Google propune anul acesta un o listă cu cele mai populare în căutări instrumente digitale dedicate educației, ce cuprinde soluții precum Google Classroom, Adservio sau 24edu. Lista de „Rețete” este deschisă de prăjitură cu o denumire surprinzătoare: „Să fac spume dacă știu”. Întrebarea „când… ?” a românilor a vizat de multe ori școlile, mai precis deschiderea lor. Ca în fiecare an, românii s-au întrebat când este Black Friday, dar și surprinzătorul: „când se pune busuioc sub pernă?” Pandemia a afectat echilibrul psihic al multora, ceea ce se vede și în căutările pe Google: românii au căutat să afle care sunt simptomele anxietății și depresiei, dincolo de problemele de sănătate cauzate de virusul COVID-19.

Topurile celor mai populare căutări pe Google în 2021 au fost realizate folosind liste de căutări „trending”: căutări care au înregistrat o creștere puternică în 2021 față de 2020, pe o perioadă considerabilă de timp, indicând astfel un interes sporit și susținut pentru respectivul subiect.

Căutări populare
Euro 2020
Certificat verde
Loteria vaccinării
Petrică Mâțu Stoian
iPhone 13
Programare vaccinare
Squid Game
Alexandra Dinu
Prevenție COVID
Emma Răducanu

 

Emisiuni TV
Chefi la cuțite
Survivor
Asia Express
Burlacul
Căsătoriți pe nevăzute
Românii au talent
Vlad
Adela
Masked Singer
Mireasa

Filme și seriale
Squid Game
Bridgerton
Ginny and Georgia
Hercai
Dune
After 3
Red notice
Venom 2
Eternals
Doctorul minune

Evenimente sportive
Euro 2020
Australian Open
România-Islanda
România-Germania
US Open
România-Armenia
Italia-Anglia
Roland-Garros
Anglia-Danemarca
Franța-Elveția

Oameni
Alexandra Dinu
Emma Răducanu
Christian Eriksen
David Popovici
Ana Maria Prodan
Alec Baldwin
Dan Petrescu
Alexander Zudor
Simona Hapciuc
Flavia Groșan

Educație
Google Classroom
Adservio
24edu
Edus
Wordwall
Școala365
Kinderpedia
Notis
Study stream
ASQ

Rețete
Să fac spume dacă știu
Varză murată
Banana bread
Gem de gutui
Lasagna
Salam de biscuiți
Eclere
Spanac
Cremă de zahăr ars
Macarons

Când…?
Când începe școala
Când este Black Friday 2021
Când se termină anul școlar 2021
Când se redeschid școlile
Când se schimbă ora 2021
De când intră în vigoare noile restricții
Când începe Survivor 2021
Când sunt Floriile 2021
Când se pune busuioc sub pernă
Când cade Paștele în 2021

Simptome
Simptome COVID
Simptome COVID delta
Simptome COVID pe zile
Miocardită simptome
Anxietate simptome
Pneumonie simptome
Gută simptome
Infecție urinară simptome
Depresie simptome
Norovirus simptome

Metodologie:
Căutările anului 2021 sunt realizate pe mai multe categorii, urmărind să surprindă trenduri de căutare din România în anul care tocmai se încheie. Listele au fost create utilizând combinat mai multe servicii și instrumente care ne oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global și regional. Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public, care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp și termeni utilizați. De asemenea, utilizăm instrumente interne care ne permit să realizăm analize complexe suplimentare. Mai mult, am eliminat spam-ul, căutările de navigare și cele care se repetă. Listele au fost realizate pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, dar și pe domeniul local (google.ro) și căutările mobile.