Transferul mesajelor WhatsApp de pe Android pe iOS sau invers se poate face cu o unealtă oficială. Eu am avut un tutorial de transfer WhatsApp destul de popular. Dar acum se face și mai simplu.


Sursa foto: https://ro.depositphotos.com/

Noua soluție de transfer WhatsApp

Acum este mai ușor ca niciodată să păstrați istoricul WhatsApp atunci când treceți de la Android la iOS. Noua versiune beta a WhatsApp adaugă o funcție pentru a vă ajuta să vă mutați conversațiile ca parte a aplicației Apple Move to iOS. Înainte de această versiune beta, utilizatorii care treceau de la Android la iPhone trebuiau să renunțe la istoricul conversațiilor WhatsApp.

Pentru a fi clar, funcția WhatsApp este disponibilă ca versiune beta pentru moment, așa că este posibil să întâmpinați erori în timpul procesului de transfer.

Pentru a vă porta fișierele, va trebui să acordați atenție paginii de transfer de aplicații și date în timp ce vă configurați iPhone-ul. După ce selectați opțiunea „Mutați datele de pe Android”, noul iPhone va căuta aplicația Move to iOS pe dispozitivul mai vechi și va crea o conexiune peer-to-peer. Aici, puteți alege ce aplicații, fișiere, contacte și multe altele să aduceți pe iPhone, iar de astăzi opțiunea pentru WhatsApp se va alătura listei respective.

Când selectați WhatsApp, se va deschide automat și vă va solicita să acordați permisiunea de a vă muta datele. În funcție de cantitatea de conținut pe care o aveți, va dura ceva timp pentru a împacheta totul pentru a fi transferat pe iPhone. De asemenea, Apple va preîncărca pictograma WhatsApp pe pagina ta de pornire, astfel încât să o puteți atinge pentru a finaliza instalarea pe noul tău iPhone, în loc să fii nevoit să treci prin App Store.

Va trebui să vă autentificați în WhatsApp când îl deschideți pentru prima dată în iOS înainte ca datele să fie decriptate, dar odată ce ați terminat, ar trebui să vedeți toate conversațiile dvs. de chat transferate în siguranță în noua lor casă. Odată ce migrarea este finalizată, puteți alege și să vă salvați conversațiile WhatsApp pe iCloud Drive pentru a face upgrade-ul la noi iPhone-uri mai ușoară.

Procesul Move to iOS va analiza, de asemenea, aplicațiile de pe telefonul Android și va vedea dacă acestea există în App Store Apple. Dacă o fac, pictogramele vor apărea pe ecranul de pornire al noului tău iPhone și le poți atinge pentru a finaliza descărcarea. Această funcție funcționează pentru cei care folosesc Android 5 și versiuni ulterioare, precum și iOS 15.5 și versiuni ulterioare.

Înainte de aceasta, utilizatorii WhatsApp care făceau trecerea de la Android la iOS au trebuit să renunțe la istoricul lor de chat (sau să găsească modalități extrem de complicate de a-și porta datele). Unele aplicații contra-cost ofereau această posibilitate, dar nefiind niciuna oficială puteau apărea probleme.