Ghid de instalare WhatsApp: descarca gratis și instaleaza rapid WhatsApp urmând acest ghid (tutorial). Dacă telefonul tău nu are acces la Google Play poți urma tutorialul meu cum se descarcă Google Play magazinul de aplicații Google sau poți descărca gratis Whatsapp apk de pe un magazin alternativ. Există multe alte magazine de aplicații alternative și apk-ul Whatsapp rămâne gratuit. Am un scurt ghid de descărcare Whatsapp și mai jos despre cum să faci backup și să refaci istoricul de conversații când schimbi telefonul sau îl pierzi.


Foto: © Dimarik16 | Dreamstime.com

Instalare Whatsapp gratis: descarcă

Aplicația Whatsapp este gratis disponibilă direct aici: descarcă Whatsapp gratis din Google Play. Pentru cei mai mulți utilizatori de Android este suficient să faci click pe acel link și se dă apoi instalare și gata, aveți Whatsapp pe terminal. Apropo, aveți nevoie de un SIM și număr de telefon valabil pentru Whatsapp. Dacă nu aveți așa ceva, folosiți contul de Facebook și aplicația Messenger. Sau contul Goolge și Meet. Există și alte alternative la Whatsapp despre care o să scriu cu altă ocazie.

Dacă telefonul chinezesc sau tableta Huawei nu are acces la Google Play, se poate instala aplicația WhatsApp gratis descărcând apk din alte surse. De exemplu, unul din magazinele cunoscute și alternative la Play este magazinul Aptoide. Am găsit Whatsapp apk gratis pe Aptoide. Nu sunt convins că instalarea merge direct pe telefon sau tabletă, dar vă explic cum fac eu și este extrem de simplu.

Instalare Whatsapp pe telefon

De exemplu, intru pe PC și descarc acel APK pe desktop. Are acolo buton de download și merge destul de ok. De pe desktop am două variante, fie mi-l trimit pe mail, fie îl încarc pe Google Drive, depinde de mărime. Dacă e mai mare, pe drive, dacă nu, pe gmail. Deschid telefonul și deschid mailul. Sau Google Drive. Descarc pe telefon acel apk WhatsApp gratis din mail sau drive. Pentru Android, acest APK este la fel ca un EXE pe Windows. Dai dubluclick pe el și se instalează. Instalarea WhatsApp este foarte simplă și nu durează deloc mult. O să vă ceară confirmarea că permiteți instalarea din aceste surse, apăsați că sunteți de acord.

Este posibil să zică că nu are permisiunea să ruleze. Atunci în Settings sau Setări, la Security / Securitate, activați Unknown Sources – Surse necunoscute – permiți instalarea de aplicații din surse necunoscute. Ei bine, asta a fost tot. Apoi revii la Gmail / Drive, deschizi fișierul și dai iar click pe el. Se va instala Whatsapp, urmați pașii de acolo și este totul gata.

Utilizare Whatsapp desktop

Eu pe desktop folosesc cel mai des varianta web în browser. Atenție mare, acest sistem necesită să aveți telefonul cu conexiune activă pe el, trebuie confirmată conexiunea pe telefon. De asemenea, telefonul trebuie păstrat activ, dacă se deconectează, nu merge nici pe desktop.

Pentru cei cu Windows 10 (poate și 8, nu știu clar), se poate descărca din Windows Store. Aplicația WhatsApp este aceeași, permite să discutați pe laptop / desktop și să vedeți rapid dacă prietenii sau cei dragi au văzut mesajele. Puteți atașa fișiere și așa mai departe. Instalează Whatsapp pe PC:

Backup mesaje WhatsApp – restaurare chat

Pentru a păstra mereu mesajele de pe WhatsApp (transfer chat WhatsApp pe un nou telefon), este necesar să faceți backup. Eu fac tot cu Google Drive, vă arăt în pozele de mai jos cum se face. Opțiunea nu este ușor de găsit pe telefon, trebuie apăsat pe butonul meniu, cel cu trei puncte din dreapta-sus, apoi Settings, Chats, Chat backup și de acolo alegeți metoda. Se poate alege să facă backup doar pe WiFi, ca să nu consumați datele mobile din abonament.

Eu am setat să facă doar când dau eu back-up, dar se poate întâmpla să uiți să faci asta și apoi să pierzi telefonul, atunci ai rămas fără discuții. Nu se stochează automat undeva. Oricum, dacă telefonul este pierdut sau furat, aveți nevoie să anunțați operatorul să blocheze SIM-ul și să cereți un SIM nou. Aveți nevoie de același număr de telefon pentru a putea intra în contul Whatsapp. Altfel, schimbarea numărului necesită aplicația pe telefonul vechi, de unde să confirmați schimbarea.

Dacă ați pierdut telefonul sau a fost furat, nu va merge nici pe desktop sau pe varianta web, mai mult ca sigur. Dacă aveți backup și SIM cu același număr, pe noul telefon se poate restaura toată istoria Whatsapp.

La orice instalare nouă, dacă vede numărul, Whatsapp te va întreba dacă vrei să faci restore la mesaje. Apoi selectezi aceeași locație, Google Drive și adaugă toate mesajele la loc. Se poate face backup Whatsapp și pe cardul microSD al telefonului sau local pe un PC. Fișierul se poate apoi transfera rapid prin mutarea cardului sau prin transferul fișierului de pe desktop pe noul telefon.