Jocurile video nu mai sunt doar despre joc. Interfața cu utilizatorul și designul experienței de utilizator a jocurilor video este acum o parte integrantă a ceea ce le face să aibă sau nu succes.

web design

Sursa foto.

Interfața web a site-ului

Dacă te afli pe un website și nu înțelegi cum anume să îl navighezi, sau nu știi ce oferă acesta de fapt, probabil vei închide fereastra și vei încerca un site alternativ. Mai mult ca sigur, vei fi avut o experiență proastă, deoarece site-ul web nu avea un design puternic de interfață cu utilizatorul (UI). Experții în design web știu cel mai bine că UI este un element crucial al oricărui website de succes, așa că nu îl subestimează nici când vine vorba despre website-urile de jocuri online.

O interfață excelentă cu utilizatorul determină publicul să se implice; design-ul UI se referă la structură, comunicare și convingere. Include elementele de bază ale modului în care este configurat un site web și cum funcționează atunci când este vizitat de un public țintă. Mai precis, el acoperă elementele site-ului web, cum ar fi butoanele, comutatoarele, pictogramele, fonturile și etichetele.

Atâta timp cât website-urile de jocuri online utilizează corect designul UI, ele pot transforma totul într-o experiență perfectă și plăcută pentru utilizatori. În cele din urmă, o interfață de utilizator excelentă implică publicul țintă prin funcționalitate și design simple. Deci, fie că site-ul oferă jocuri video interactive, fie că este un cazinou online care oferă activități la masa rotundă, cum ar fi blackjack-ul, a avea un design de UI de top este cheia pentru a implica utilizatorii.

A avea o grafică atrăgătoare este important pentru toate site-urile web, dar este un aspect și mai esențial pentru site-urile de jocuri online. Jocurile video se bazează pe elemente grafice și de design fantastice pentru a avea succes. Trebuie să sporească aspectul și intriga unui joc pentru a implica mai mult jucătorii. Prin urmare, site-urile care le găzduiesc au datoria de a ține isonul. Prin utilizarea unui design grafic atractiv, site-urile de jocuri online îmbogățesc experiența utilizatorilor. Asta înseamnă că vor primi și mai mult trafic. Culorile și simbolurile populare sunt deosebit de vitale. Ele ajută utilizatorii să ia decizii instantanee și să înțeleagă situațiile cu care se confruntă în diverse momente. De asemenea, oferă efecte vizuale universal recognoscibile, care sporesc intriga unui joc.

Experiența este subiectivă

Experiența utilizatorului (UX) este un concept subiectiv și holistic, care cuprinde toate aspectele interacțiunii utilizatorilor finali cu un produs. Scopul general al design-ului experienței utilizatorului este de a crea experiențe de calitate în diferite puncte de contact între servicii/produse și clienți. Experiența utilizatorului promovează răspunsul emoțional al utilizatorului la un produs sau serviciu. Este totalitatea experienței pe care utilizatorii o au cu o interfață în timp ce o folosesc, cuprinzând nu numai cât de utilizabile și funcționale găsesc ei caracteristicile acesteia, ci și aspecte precum plăcerea sau satisfacția, care se regăsesc adesea în definițiile mai tradiționale ale acestui concept.

Un exemplu de experiență de utilizator este o persoană cu o experiență slabă a utilizatorului, care utilizează internetul pentru a cumpăra jocuri video. Rezultatul acestei interacțiuni ar fi considerat foarte nefavorabil pentru ambele părți implicate, deoarece există mulți factori cheie care influențează modul în care utilizatorii își percep experiențele pe platformele digitale online.

Experiența utilizatorului joacă un rol foarte important pe website-urile cu jocuri online, deoarece nu este vorba doar de modul în care arată jocurile, ci și de ușurința de utilizare a acestora. O experiență bună de utilizator duce la satisfacție și plăcere în timpul jocului.
Succesul oricărui produs depinde și de utilizare, nu doar de aspecte de design, cum ar fi ceea ce arată sau cum sună; asta înseamnă că, chiar dacă există o grafică sau efecte sonore uimitoare, publicul va evita anumite portaluri de jocuri dacă le este dificil să joace din cauza design-urilor slabe ale interfeței; cu alte cuvinte, dacă UX-ul este deficitar.

Pe scurt, interfața cu utilizatorul (UI) și designul experienței utilizatorului (UX) sunt doi factori majori care contribuie la succesul unui joc și al platformelor cu jocuri online. Interfața de utilizare asigură desfășurarea fără probleme a task-urilor, în timp ce UX oferă utilizatorilor o experiență captivantă. Atunci când sunt bine integrate, aceste elemente lucrează împreună perfect pentru a face jocurile cât mai plăcute pentru jucători.
schema

Sursa foto.