Se pare că nostalgia pentru jocuri video este un factor puternic de vânzări. După ce Nintendo a lansat Pokemon Go și apoi consola de jocuri NES, urmează relansarea Pacman 3D, care vinde din septembrie.

pacman-3d-compressor
Sursa: Engadget

Legenda spune că studentul japonez care a creat Pacman mâncase două felii de pizza când a observat “figura creată” și i-a venit ideea să facă un personaj de jocuri video. A avut succes instant, este un joc preluat de Atari, care vindea console de jocuri la greu pe vremea aia. Pac-man s-a lansat prin 1980 în Statele Unite și atins peste 100.000 de clienți în primul an. În 1982 apare și doamna Pacman, apoi se lansează un serial de desene animate, iar din 1984 există și jocurile în care se putea face scroll lateral stâga-dreapta.

Noua versiune a jocului se va numi oficial Pac-Man Championship Edition 2, are în spate un nou engine 3D și sunt multe trucuri noi, dar sunt convins că fanii jocului îl vor încerca măcar să-și aducă aminte cum era pe vremuri.

Jocul va fi disponibil pe Xbox One, PlayStation 4 dar și pe PC-urile cu Windows pe Steam.

Există și un trailer oficial pe Youtube:Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!