Pentru cei care caută acum un laptop ultrasubțire, ieftin, dar care să aducă tehnologii avansate, există Huawei MateBook D 15 2021. Compania are parteneriat cu Intel și Microsoft, așa că nu lipsește absolut nimic, experiența este foarte bună, iar prețul este accesibil.

Huawei MateBook D 15 2021

Este momentul pentru ultrabook?

Laptopurile obișnuite sunt computere mobile și vin într-o gamă largă de forme și dimensiuni. Pot avea ecrane cu diagonala cuprinsă între 10 și 20 de inch, pot cântări oriunde de la 500 de grame până la 5 kilograme și pot include o multitudine de configurații și funcții hardware.

Toate ultrabook-urile sunt laptopuri, dar nu toate laptopurile sunt ultrabook-uri. Vorbim aici despre dispozitive ultra-portabile, cu ecran destul de mare pentru muncă, dar subțiri și ușoare. Au devenit destul de puternice pentru munca de zi cu zi și oferă autonomie mai mare. De asemenea, aduc un design special care le face foarte atractive.

Pe scurt, ultrabook-urile trebuie să fie subțiri (18 mm grosime sau mai puțin), trebuie să includă platformele hardware Intel și stocarea rapidă (SSD-uri sau combinație de HDD și SSD), trebuie să poată funcționa peste 5 ore cu o încărcare și să aibă tehnologie antifurt sau de protecție a identității.

Este momentul ideal pentru a cumpăra un ultrabook acum. Aduc toată tehnologia necesară, dar sunt ușoare, comod de utilizat și au autonomie mare.

Despre Huawei MateBook D 15 2021

Ultrabook-ul realizat de Huawei aduce câteva atuuri importante. Procesorul este Intel Core-i5 (gen 11), destul de puternic pentru orice sarcină, dar destul de accesibil pentru utilizatorul final. Ecranul este FullView cu margini foarte subțiri, punând accent pe conținutul vizualizat. Are tehnologie Wi-Fi 6, cea mai rapidă de până acum. Butonul de Power include un scanner de amprente ca la telefoane, așa că autentificarea se face rapid, iar datele sunt protejate. Modelul propus azi are 16GB RAM și 512 GB de stocare pe SSD. Vine cu Windows 10 Home preinstalat.

Ecranul este un panou IPS de 15,6 inch cu rezoluție FHD (1920 x 1080 pixeli, 141 ppi). Nu este sensibil la atingere și are o luminozitate maximă de doar 250 nits. Difuzoarele, ale căror grile sunt pe partea inferioară a șasiului, la fel ca la modelul anterior, oferă un volum bun.

Huawei afirmă că MateBook D 15 a fost supus diverselor teste, inclusiv capacitatea de a rezista la temperaturi de 40°C și umiditate relativă de 90%, împreună cu teste pentru durabilitatea portului USB-C și a tastei de amprentă și teste pentru tastatură, balamaua ecranului și touchpad-ul.

Huawei Share este caracteristica cheie a laptopurilor Huawei. Permite afișarea și utilizarea a până la trei aplicații pentru telefon pe ecranul MateBook-ului și include suport pentru schimbul de fișiere prin glisare și plasare. Orice fișiere actualizate pe MateBook sunt, de asemenea, actualizate automat pe un receptor conectat. De asemenea, puteți iniția și prelua apeluri vocale și video care vin pe un receptor conectat pe ecranul MateBook-ului.

Huawei Share nu este acceptat de fiecare telefon Huawei. Este compatibil cu telefoanele din seriile Mate 40 și Mate 30, seria P40 și seria Nova 6, precum și cu un număr mic de telefoane Honor.

Cu procesorul de mai sus costă doar 4.699 lei. În versiunea cu 8GB RAM costă 3.499 lei. Cu Intel Core-i5 din generația anterioară, prețul este 3.899 lei. Există opțiunea de a merge pe un procesor Intel Core-i3, care scade prețul la 2.799 lei.