Bullitt Group a anunțat oficial că va colabora cu producătorul de chipseturi MediaTek pentru primul smartphone Android cu mesaje satelit-la-mobil. Practic, preiau ideea anunțată de Apple la iPhone 14, dar o fac pentru telefoanele Cat.

telefoane Cat

Dispozitivul se va lansa în Q1 2023 (ianuarie-martie), va fi o inovație tehnică despre care compania anunță pompos că „depășește planurile altor jucători de comunicații renumiți angrenați în cursa spațială”. Zilele trecute a apărut zvonul că și Samsung va introduce o soluție pentru satelit la seria Galaxy S23. Deci putem spune cu oarecare certitudine că toți producătorii de telefoane vor oferi curând așa ceva.

Din comunicatul oficial

Bullitt Group – compania britanică producătoare de smartphone-uri rezistente – a încheiat un parteneriat cu furnizorul de chipset-uri MediaTek pentru a lansa „primul” smartphone din lume care folosește tehnologia de mesagerie bidirecțională prin satelit. Telefonul și serviciul prin satelit OTT vor fi disponibile pe piața comercială în primul trimestru al anului 2023 și vor încorpora o funcție gratuită de SOS prin satelit.

Bullitt și MediaTek au lucrat împreună în ultimele 18 luni pentru a permite echiparea următoarei generații de smartphone-uri 5G proiectate de Bullitt cu tehnologia comunicațiilor directe prin satelit. Bullitt este primul care folosește chipsetul MediaTek 3GPP NTN (Non-Terrestrial Network). Software-ul proprietar și componentele de servicii au fost, de asemenea, dezvoltate în paralel pentru a furniza serviciul de mesagerie prin satelit OTT.

Software-ul dispozitivului este inteligent și comută la legătura prin satelit numai atunci când nu este disponibilă nicio conexiune celulară sau Wi-Fi. Serviciul se integrează cu contactele existente ale utilizatorului pentru a oferi o experiență perfectă atunci când este accesată legătura prin satelit pentru comunicarea cu un alt telefon aflat într-o rețea celulară. Timpul de conectare inițială la satelit și de trimitere a unui mesaj este de aproximativ 10 secunde.

Bullitt proiectează și produce telefoane mobile sub licențe Cat și MotorolaȚ, a spus Richard Wharton, co-fondator al grupului. Clienții companiei, datorită stilului de viață sau a muncii lor, se găsesc adesea în aer liber și frecvent în zone cu acoperire celulară slabă. La nivel global, utilizatorii de telefoane mobile pierd semnalul pentru zeci de miliarde de ore în fiecare an. Pierderea semnalului este ceva ce am experimentat cu toții la un moment dat. În funcție de situație, asta poate însemna neplăceri, frustrare, anxietate, pierderea productivității sau chiar pierderea vieții, a explicat el.

Mediatek integrează standardul 3GPP NTN, care combină conectivitatea celulară și prin satelit în același dispozitiv, spune JC Hsu, corporate vice-president și general manager al Wireless Communications Business Unit la MediaTek. Efortul 3GPP NTN pledează pentru accesul producătorilor de dispozitive la conectivitate prin satelit.