Unele modele iPhone 8 Plus au probleme cu bateria, acumulatorul se umflă și desface telefonul. Chestie specifică unor branduri mai mici, gen Allview. Dar iată că se pot întâmpla și cu branduri mari. Oricum, nu explodează ca la Note 7, cel puțin nu deocamdată.

Update : Potrivit The Guardian, cel puțin cinci cazuri au fost semnalate în toată lumea, de la Hong Kong, Japonia, Taiwan, Canada ori Grecia.

Sursa foto: BGR

Faza e că tehnologia litiu-ion este de așa natură încât elementele chimice din interior pot cauza aceste situații din multe motive. Fie au avut o problemă nedetectată din fabricație, fie au fost încărcate prost (încărcător prost, circuite proaste), fie au fost supra-încărcate… În orice caz, sunt doar câteva cazuri de gen, iar Apple investighează oficial problema.

Modelele cu probleme vor fi retrase și înlocuite automat, iar ele sunt trimise inginerilor Apple spre analiză. Conform specialiștilor, umflarea bateriei este un mecanism de prevenție pentru a bloca tocmai explozia acesteia. Primul caz raportat vine din Taiwan și implică un iPhone 8 Plus de 64GB, iar proprietarul susține sus și tare, evident, că a folosit doar încărcătorul original și cablul din cutie.

Al doilea caz este din Japonia, iar acest client susține că ecranul era deja desprins de corpul telefonului atunci când a deschis pentru prima oară cutia iPhone 8 Plus. Ceea ce ar lăsa să se înțeleagă că modelul ar fi avut probleme de la linia de asamblare. Oricum, vorbim de două cazuri, nu de sute.

Apple nu a menționat cine este producătorul bateriei, iar informația nu este nici la iFixit. Acolo au demontat bateria, dar nu au arătat partea pe care este afișat brandul producătorului. Circulă online informația că ar fi produsă de Amperex Technology, unul din partenerii Apple, dar nu avem confirmarea oficială. Amperex a livrat printre altele și bateriile Note 7, dar acolo a fost clar că nu au nicio vină, pentru că design-ul Samsung a fost considerat defectuos.

Dacă a avut cineva probleme cu bateria iPhone 8 Plus, lăsați-mi un mesaj aici. Dacă aveți poze cu atât mai bine. Să vedem dacă apar cazuri noi.