Următorul iPhone va fi rezistent la apă, cel puțin dacă ținem cont de un patent obținut recent, care prezintă souțiile Apple. Tehnologia este interesantă și utilă, Sony a impus-o pe piața mainstream, Samsung a renunțat la ea pentru S6. Practic, utilitatea maximă este atunci când plouă, dar și când mergeți la ștrand (piscină, mare).

iphone rezistent la apa

Sursa foto.

Soluția nu e dificil de înțeles, părțile electronice sensibile sunt acoperite cu un gel special și acesta nu permite accesul apei la ele. Garnituri din silicon vor împiedica intrarea apei în corpul telefonului. Carcasa externă este bună, dar devine inutilă în caz că apa reușește să intre pe undeva (defecțiune sau uitlizarea necorespunzătoare).

Desigur, mulți consideră această tehnologie doar un alt avantaj pe care Apple îl va oferi pentru vinde mai mult. Terminalele se îmbunătățesc de la an la an, așa că e bine să adauge ceva nou pe listă.

Desigur, la fel ca în alte cazuri, acest patent poate să nu însemne nimic. Poate că nu vor lansa prea curând un astfel de terminal. Poate că următorul iPhone nu are nicio treabă. Dar discuția rămâne interesantă.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!