Valoarea mărcii Deutsche Telekom a atins un nivel record: este cel mai valoros brand de telecomunicații din Europa. Grupul urcă pe locul doi în topul celor mai importante companii de telecomunicații din lume. Evoluția pozitivă se datorează succeselor economice și tehnologice.

Valoarea mărcii Deutsche Telekom are un nivel record

Valoarea mărcii Deutsche Telekom are un nivel record

Deutsche Telekom a intrat în rândul celor mai de succes jucători globali din industria telecomunicațiilor, o evoluție care este evidențiată de valoarea actuală a mărcii sale. Deutsche Telekom este în prezent una dintre cele mai valoroase mărci din lume, cu o valoare de brand de 60,2 miliarde de dolari americani, conform Brand Finance Global 500. Aceasta reprezintă o creștere de 18 procente față de anul precedent (51,1 miliarde de dolari americani), marcând din nou un nou nivel record.

În top 20 branduri din lume

Experții de la Brand Finance cataloghează Deutsche Telekom ca fiind de departe cel mai valoros brand de telecomunicații din Europa. Potrivit studiului, grupul Deutsche Telekom a urcat pe locul al doilea în topul companiilor de telecomunicații din lume – după Verizon și înaintea AT&T și China Mobile. De asemenea, se situează pe locul doi în topul celor mai importante companii germane din lume, după Mercedes-Benz. Cel mai valoros brand la nivel mondial este Apple, care devansează Amazon și Google. Experții au clasat Deutsche Telekom pe locul 17 în clasamentul general.

În fiecare an, Brand Finance stabilește care sunt cele mai valoroase mărci din lume. Compania britanică de consultanță pune această creștere semnificativă a valorii mărcii Deutsche Telekom pe seama dezvoltării economice și tehnologice. Acest lucru se datorează în primul rând creșterii de business, dar și a numărului de clienți, în special în Statele Unite. În plus, grupul Deutsche Telekom a câștigat puncte și datorită investițiilor sustenabile în calitatea rețelei, în tehnologiile digitale și în serviciile de suport clienți, ceea ce a conferit o dinamică suplimentară brandului. De asemenea, Deutsche Telekom este pregătită să dezvolte noi perspective de venituri datorită progreselor rapide înregistrate în implementarea tehnologiei mobile 5G și a rețelelor sale de fibră optică.

ads

În topul Finance Global 500

Brand Finance întocmește clasamentul celor mai valoroase mărci din lume în funcție de valoarea mărcii în dolari americani. Valorile mărcilor sunt calculate pe baza taxelor de licență pe care o companie ar trebui să le plătească dacă nu ar deține marca respectivă. În plus față de valoarea mărcii, fiecăreia dintre cele 500 de mărci i se atribuie un rating de marcă. Modelată după ratingul de credit, această valoare reprezintă un punct de referință pentru punctele forte, riscurile și potențialul unei mărci în comparație cu concurenții săi. Cei interesați pot afla mai multe informații despre raportul „Brand Finance Global 500”.

Succesele economice și tehnologice au permis mărcii Deutsche Telekom să continue să se dezvolte cu succes la nivel național și internațional„, a declarat Ulrich Klenke, Chief Brand Officer la Deutsche Telekom, subliniind această tendință pozitivă. „Calitatea remarcabilă a rețelelor și produselor noastre menține oamenii conectați și demonstrează capacitatea noastră de inovare, dar și capabilitățile noastre pe toate piețele pe care activăm. Aceasta oferă tuturor șansa de a profita de oportunitățile oferite de digitalizare„.