Vânzările de telefoane pliabile au crescut puternic în trimestrul al treilea, atingând cifre record, scrie GSMArena. Samsung rămâne liderul industriei, însă a pierdut ușor teren pe fondul unor dispozitive concurente tot mai performante. Atât Motorola, cât și Oppo vin tare din urmă, iar tot mai mulți competitori pregătesc lansarea de astfel de modele.

pliabile Samsung

Cifre privind vânzările de pliabile

Potrivit DSCC, smartphone-urile pliabile au înregistrat un trimestru record în ceea ce privește vânzările. În trimestrul al treilea al acestui an (iulie – septembrie), cifrele au fost crescute datorită lansării de către Samsung a Galaxy Fold5 și Flip5. Concurența crescută din China a jucat, de asemenea, un rol semnificativ.

Vânzările de terminale pliabile au crescut cu 215% față de T2 2023 și cu 16% față de T3 2022, până la 7 milioane de unități. Au depășit astfel recordul anterior de 6,1 milioane, care a fost atins în trimestrul din anul precedent. Cota de piață a Samsung a fost de 72%, rămâne pe primul loc. Dar este în scădere față de o cotă totală de 86% anul trecut. Locul doi, poate în mod surprinzător, a fost Huawei cu 9%, urmat de Honor cu 8%. Samsung a avut cele mai bine vândute două modele – Z Flip5 a avut 45% din piață, în timp ce Fold5 a capturat o cotă de 24%. Mate X3 de la Huawei și Magic V2 de la Honor au avut fiecare câte 6%.

În T4, alias octombrie-decembrie, DSCC se așteaptă ca vânzările de smartphone-uri pliabile să scadă cu 35% față de T3. Dar cifra va fi în creștere cu 47% față de T4 2022. Acest lucru se datorează livrărilor mai mici decât cele așteptate pentru Samsung în acest trimestru. Au fost unele întârzieri la livrarea noilor produse. Cota de piață Samsung este de așteptat să scadă la 42%, ceea ce ar fi cu mult sub nivelul de 83% de anul trecut.

Pe de altă parte, se spune că Huawei va crește la 21% din piață, urmată îndeaproape de Honor cu 19%. Mate X5 ar trebui să se ridice în clasament pe locul doi, cu o cotă de piață de 15%. Urmează Z Flip 5 la 22%, depășind Fold5. Honor Magic V2 va urca pe poziția a treia, depășind astfel și Fold5, care va reuși doar o cota de 12%.

Pentru întregul an 2023, vânzările pliabile sunt de așteptat să crească cu 23% față de 2022, la 15,8 milioane de unități. Cele mai bune cinci modele pentru întregul an vor fi, în această ordine: Galaxy Z Flip5, Z Fold5, Z Flip4, Honor Magic V2 și Huawei Mate X5.