Un zvon mai vechi devine acum realitate: procesoarele de ultimă generație, precum Intel Kaby Lake sau AMD Bristol Ridge vor rula doar Windows 10 și nu vor suporta Windows 7, platforma favorită a pasionaților de jocuri video.

dreamstime_s_55595474-compressor
Credit foto: © Omihay | Dreamstime.com – Windows 10

Ba mai mult, Microsoft are un acord și cu QUalcomm, care nu va putea adapta Snapdragon 820 decât pentru device-uri Windows 10.

Vestea bună este că există posibilitatea ca Windows 7 să funcționeze cumva, iar unii dintre pasionații de tehnologie vor face probabil toate modificările necesare pentru ca platforma veche și jocurile să ruleze normal. Cert este că trebuie întâi testate sitemele și apoi vom ști cu siguranță mai multe. Suportul implicit este pentru Windows 10, acum depinde de producătorii hardware cât de strict vor reglementa asta.

Declarația aparține oficialilor Microsoft, care au precizat că acest lucru este necesar pentru a asigura o bună funcționare a sistemului, că noul hardware trebuie testat cu Windows 10 pentru a funcționa perfect.

Oficial, cei de la Intel au anunțat că nu vor actualiza driverele pentru procesoarele Kaby Lake pentru Windows 7 sau 8. Cei de la AMD au declarat oficial că „politica de lansare a noilor produse este aliniată cu strategia Microsoft”. Cu alte cuvinte nu vor exista drivere noi. Nici următoarea generație AMD, Summit Ridge, nu va fi disponibilă decât pentru Windows 10.

via