Vola Boats este un nou serviciu online de închieri bărci și ambarcațiuni de agrement în Grecia, Italia, Croația și alte destinații de vacanță.

Închieri bărci

Vola, agenție de turism online, a anunțat un serviciu interesant: închirieri iahturi, bărci și ambacarcațiuni în mai multe destinații europene. La ora actuală promit acces la informații despre peste 14.000 de oferte. Vola Boats oferă închirieri bărci în destinații precum Grecia, Italia, Croația, Slovenia, Muntenegru, Turcia, Portugalia, Spania și altele. Este un serviciu oferit în parteneriat cu Boataround, una dintre cele mai mari companii de închiriat iahturi și ambarcațiuni de toate dimensiunile.

Prețul închirierii unei ambarcațiuni de mici dimensiuni cu 3-6 cabine, ce poate acomoda până la 12 persoane, începe de la 3.500 euro/săptămână. Suplimentar se mai poate adauga costul personalului, serviciile de curățenie și costul de închiriere al lenjeriei de pat și al prosoapelor. Pentru a închiria vasul împreună cu un căpitan, se mai adaugă aproximativ 180 euro/zi, în funcție de ambarcațiune. Există și ambarcațiuni mai mici al căror cost începe de la 1.500 euro/săptămână, fără personal suplimentar. Cele mai scumpe ambarcațiuni disponibile pot costa peste 10.000 euro/săptămâna și pot acomoda până la 24 de persoane.

În cazul în care turiștii nu doresc să conducă ambarcațiunea sau dacă nu au permis, se poate închiria iahtul sau vasul împreună cu skipper (căpitan). Pentru vasele mai mari se poate asigura chiar și un bucătar dedicat sau o echipă de curățenie. Sezonul de sailing se întinde până la jumătatea lunii octombrie, iar destinațiile preferate de români sunt Grecia, Croația și Italia. Românii închiriază ambarcațiuni medii, care pot acomoda 8-10 persoane, fără skipper.

Conform EBI (European Boating Industry), la nivel european peste 48 de milioane de persoane participă constant la activități nautice recreaționale, fie proprietari de bărci, fie turiști. Peste 6 milioane de bărci sunt ținute în apele europene.