WhatsApp testa de ceva vreme o funcție de voice chat pentru grupuri, dar acum au lansat-o oficial. Cu alte cuvinte este un apel de voce cu mai mulți oameni sau grup chat de voce.


WhatsApp Group Chat

Sursa: TheVerge

WhatsApp – chat vocal pentru grupuri

WhatsApp a lansat oficial o nouă funcție de chat vocal, care vine treptat în alte țări prin actualizări în săptămânile următoare. Funcția este concepută pentru a fi o modalitate mai puțin deranjantă de a efectua apeluri vocale în grupuri mari. Caracteristica a fost văzută anterior în versiunea beta a aplicației, dar WhatsApp a oficializat chatul acum în noua versiune.

Deși a fost posibil de mult să apelați vocal pe WhatsApp în grupuri cu până la 32 de participanți, noua funcție de chat vocal funcționează puțin diferit. Lansarea va începe cu chat-uri de grup mai mari, cu între 33 și 128 de participanți. Deci nu toată lumea dintr-un anumit grup se va putea alătura unui chat vocal simultan. Participanții grupului nu vor fi sunați automat când începe un chat vocal. În schimb, vor primi o notificare push și va exista un balon în chat pe care îl pot atinge pentru a se alătura. Seamănă cu soluția similară de grup pe X (Twitter).

Odată ce o conversație vocală este în curs de desfășurare, comenzile pentru apeluri vor fi accesibile din partea de sus a unui chat, fără a ascunde capacitatea unui participant de a trimite mesaje text în același timp. Ca și alte mesaje WhatsApp personale, chaturile vocale sunt criptate de la capăt la capăt și pot fi audiate de până la 32 de participanți. Probabil că grupurile cu mai puțin de 33 de utilizatori nu au fost prioritizate, deoarece pot folosi funcția de apeluri vocale de grup existentă deja pe WhatsApp.

Această funcție este disponibilă numai pe dispozitivul principal. Membrii grupului care nu fac parte din chatul vocal pot vedea profilurile celor din chatul vocal din antetul chatului și meniul Apeluri. Chaturile vocale se vor încheia automat după ce toată lumea a părăsit chatul. De asemenea, se vor încheia dacă nimeni nu se alătură primei sau ultimei persoane din chat timp de 60 de minute.

Chaturile vocale vor fi lansate pe iOS și Android în săptămânile următoare.