Windows 11, cea mai nouă versiune a sistemului de operare Microsoft, a fost lansat oficial azi. Începând cu data de 5 octombrie, Windows 11 devine disponibil în întreaga lume, prin upgrade gratuit, pe computerele Windows 10 eligibile și pe computerele noi care au Windows 11 pre-instalat.

windows 11 oficial

Ca întotdeauna, vă recomand să mai așteptați cu actualizarea pentru că primele probleme majore ar putea apărea în curând. Ar fi o surpriză să fi fost rezolvate toate.

Despre Windows 11

Utilizatorii care își dorec noua variantă de sistem de operare pot folosi aplicația PC Health Check pentru a verifica dacă sistemul Windows 10 este eligibil.

pc health check

Windows 11 este un sistem de operare gândit pentru muncă și învățare. Microsoft înțelege importanța unui sistem de operare flexibil, consecvent și sigur, care funcționează în ritmul utilizatorilor. Similar cu trecerea la munca hibridă, care presupune schimbări constante. De aceea, Windows 11 este construit pe fundația Windows 10. Începând de astăzi, organizațiile pot începe să facă upgrade la Windows 11 pentru PC-uri și prin cloud cu Windows 365 sau Azure Virtual Desktop.

Cu Windows 11, Microsoft s-a străduit să facă o platformă mai deschisă. Windows 11 a fost dezvoltat ținând cont de dezvoltatori, astfel încât aceștia să poată realiza aplicații folosind instrumentele, cadrele și limbile pe care le doresc. În plus, Microsoft acceptă toate aplicațiile acestora și se va strădui să le integreze perfect pe Windows.

Microsoft a realizat un sondaj al factorilor decizionali în materie de securitate din SUA, dintr-o serie de industrii. A constatat că 75% dintre factorii de decizie în materie de securitate (vicepreședinți și funcții mai înalte), consideră că tranziția la munca hibridă a crescut gradul de vulnerabilitate al organizațiilor lor în fața amenințărilor de securitate cibernetică. Windows 11 a fost conceput punând accent pe elementele de securitate, pentru a face față provocărilor cu care ne vom confrunta în acest nou mediu de lucru și nu doar.

De la noul meniu de Start și noul Taskbar, până la fiecare sunet, font și element de pe desktop, echipa a analizat fiecare pixel și detaliu pentru a le oferi utilizatorilor o experiență modernă, mai proaspătă și mai captivantă decât înainte.

Pentru a accesa mai ușor conținutul și informațiile importante, Microsoft a introdus in Windows 11 funcția Widgets, un nou feed personalizat alimentat de inteligența artificială și web. Widget-urile aduc la îndemâna utilizatorului final toate elementele de interes pentru acesta, indiferent dacă fac o planificare a zilei, prin intermediul calendarului Outlook sau a integrării listei de sarcini, dacă urmăresc știrile și prognoza meteo sau dacă afișează fotografiile preferate cu OneDrive.