Windows 11 devine realitate: Microsoft va lansa un nou sistem de operare deși a promis că Windows 10 este ultimul. Noua versiune schimbă iar interfața și probabil va avea noi meniuri și opțiuni cu care să îți bați capul. O gură de aer binevenită pentru cei care se ocupă doar cu tutoriale cum să repari chestii în Windows.

windows 11

Ce știm despre Windows 11

Acum șase ani, Microsoft lansa Windows 10 pe 29 iulie. Mă aștept să păstreze o cadență similară. Nu știm nimic oficial, dar prezentările pe surse au fost confirmate din multiple locuri și de către publicații serioase.

Windows 11 a apărut doar în zvonuri deocamdată. TomsHardware spune cî informația este autentică. Probabil este o variantă timpurie de test și probabil că nu este în întregime reprezentativă pentru produsul final.

Nu diferă așa mult de Windows 10. Imaginea meniului Start este prima dezvăluire. Arată o bară nouă (taskbar), centrată, similară cu ceea ce se vedea în Windows 10X înainte de anularea acestui proiect. Meniul nu are Live Tiles (cele de la Win 8/ Win 10) și vă permite să fixați aplicațiile dorite. Există, de asemenea, o pictogramă de Power pentru a opri sau reporni computerul. Totul arată mult mai ușor de atins și este probabil o parte a proiectului Windows 10X care a fost integrat în Windows 11.

Windows 10X a fost inițial conceput pentru tablete sau dispozitive cu ecran dual. Apoi a fost adaptat la laptopurile tradiționale și apoi a fost anulat. Windows 10X a inclus o serie de meniuri rafinate și simplificate pentru Windows, iar cea mai mare parte a acestor lucrări pare să fie prezentă în această versiune de Windows 11.

win 11 taskbar

Alte informații

A doua imagine este mult mai puțin importantă. Acesta prezintă numele „Windows 11 Pro”, sugerând că Microsoft va rămâne la sistemul de denumire Home, Pro și Enterprise.

Conform Windows Central, utilizatorii Windows 11 vor putea comuta între meniul Start vechi și noul sistem pe Windows 11. Versiunea prezentată pe surse nu este finală și există încă mai multe îmbunătățiri UX și caracteristici care urmează să vină. Dar cel mai important lucru este că veți putea schimba între interfața familiară din Windows 10 și noul sistem pentru utilizatorii care s-au plictisit.

Conform The Verge, nu par să existe mari actualizări ale Magazinului Windows. Întrucât aceasta este o versiune beta, este posibil ca alte actualizări pe care Microsoft le planifică să nu apară încă. Interfața Windows Store este în mare măsură aceeași cu ceea ce există în Windows 10 în prezent, cu acces la toate aceleași aplicații disponibile astăzi.

Sursa: Tom Warren