Noua consolă de jocuri Xbox One S va fi disponibilă comercial din 2 august, conform informațiilor oficiale. Aduce o serie de îmbunătățiri hardware și un design mai bun, la un preț similar cu Xbox One la data lansării.

xbox-one-s-2-display-min

Versiunea Xbox One S cu stocare 2TB va costa 399 dolari în US. Versiunile cu 1TB sau 500GB nu vor fi lansate de la început, ele vor fi gata spre finalul anului.

One S este mai compactă și subțire, are dimensiuni reduse cu 40% comparat cu Xbox One. Suportă acum video 4K și tehnologia HDR. De asemenea, va fi lasată împreună cu un nou controller Xbox, care va costa 60 de dolari.

Pentru a putea rula conținut 4K, noua consolă de jocuri Microsoft are un plus de performanță. Deocamdată, nu există detalii privind dotările concrete, dar se pare că puterea de procesare crește doar pentru jocuri sau filme 4K / HDR, dar în rest va rula ca un Xbox One. Are un port cu infraroșii și puteți folosi consola pe post de “telecomandă” pentru alte electronice.

One S nu mai are port pentru Kinect, dar se poate folosi cel mai tare senzor de pînă acum cu ajutorul unui adaptor. Există compatibilitate și cu unele jocuri. Încărcătorul extern a dispărut, componentele fiind acum în cutia Xbox.

Nu e clar dacă Xbox One S are același procesor AMD Jaguar, un octa-core APU (arhitectură care combină CPU și GPU pentru creșterea performanțelor). Comunicatul lor inițial spunea că adaugă putere pentru CPU și GPU, dar ulterior Microsoft a revenit și a spus că puterea suplimentară este numai pentru 4K și HDR, iar în rest jocurile video vor merge la fel.

Mai multe detalii găsiți aici.