Xbox Series S este versiunea mai ieftină de consolă care va fi lansată odată cu Xbox Series X pe data de 10 noiembrie 2020. Are și ea detalii tehnice bune și probabil va fi dedicată celor care nu au un buget foarte mare pentru achiziția de console anul acesta.

Detalii tehnice Xbox Series S

Xbox Series S va avea un preț de pornire de 299 dolari. Consola premium Xbox Series X va avea prețul de pornire de 499 dolari. Ambele dispozitive vor fi lansate la un eveniment oficial Microsoft pe 10 noiembrie.

Xbox Series S are numele de cod Lockhart. Sursa imaginii de mai sus este blogul de tehnologie Thurott. Noul design arată că nu are unitate optică, dar nu știm exact ce stocare internă are. Prețul listat este confirmat oficial și din alte surse, iar oamenii spun că această consolă va fi vândută cu un abonament lunar de 25 de dolari, Xbox All Access. Versiunea de top va aduce și un abonament Xbox All Access de 35 de dolari pe lună. Acest gen de abonament este disponibil și la Xbox One, deci acces la peste 100 de jocuri care ar fi costat fiecare mai mult dacă plăteai separat. Specialiștii spun că focusul Microsoft va fi să promoveze aceste abonamente.

Conform surselor, Xbox Series S este dedicată celor care joacă pe monitoare Full HD, posibil cu rate mari de refresh, pe când Xbox Series X este dedicată celor care joacă 4K. Ei se aștepată ca performanțele tehnice să fie comparabile, desigur cu un avantaj pentru varianta de top. Gigantul software va utiliza pentru consola de jocuri Xbox Series X un procesor AMD Zen 2 personalizat cu opt nuclee la 3,8 GHz fiecare, un GPU AMD RDNA 2 personalizat, capabil de 12 teraflops. Acesta este fabricat precum procesoarele mobile pe arhitectura de 7 nm. Sistemul include și 16 GB de memorie GDDR6, plus o unitate de stocare SSD NVME de 1 TB. Microsoft a folosit pentru această consolă două mainboards și au implementat un sistem de răcire cu un ventilator de 130 mm.

Nu trebuie uitat că în toamnă se lansează și noua generație PlayStation 5, iar ambele companii au luat bătaie la scor de la Nvidia.