PlayStation 5 a fost prezentat oficial și sunt două ediții, una care vine cu BluRay și alta fără player de discuri (Digital Edition). Consola de jocuri Sony adoptă un stil de design modern, adaptat pentru living-urile din catalogul Ikea. Mie personal îmi place cum arată, dar asta nu a oprit un val de glume.

sony playstation 5

Detalii tehnice PlayStation 5

Procesor: AMD Zen 2 CPU octa-core, 3.5GHz
GPU: AMD RDNA 2
Memorie: 16GB GDDR6 RAM
Putere maximă: 10,78 teraflops
Stocare: SSD 825GB 5.5GB/s NVMe + slot USB pentru HDD extern
Grafică: rezoluții 8K, 4K la 120Hz


Lansarea PlayStation 5

Spre comparație, PlayStation 4 are procesor octa-core, dar este la 1.6GHz, are 8GB de RAM GDDR5, hard-disc de 500GB, un procesor grafic tot AMD, dar bazat pe arhitectura mai veche. La PS4 Pro au crescut frecvențele la 2.13GHz, iar performanța totală urca la 4,8 teraflops, de la 2 teraflops pentru PS4. Cu alte cuvinte vedem o creștere puternică pe partea de hardware și un nivel de performanță mult mai bun.

Știam deja despre dotările tehnice din prezentarea PS5, iar discuții privind design-ul au apărut după prezentarea controllerului DualSense. Acesta era colorat alb/negru și toată lumea a presupus că și consola va urma acest design, doar că nu era foarte clar cum va arăta. Acum au apărut și o mulțime de glume pe tema asta…

Sursa: The Verge

Alte informații

Sony nu a vorbit deloc oficial despre prețul PlayStation 5, iar oamenii spun că japonezi așteaptă ca Microsoft să anunțe primii prețul Xbox Series X. Microsoft a dezvăluit deja specificațiile complete pentru consola sa de generație următoare, cu dotări hardware interesante. Dar nici ei nu au vorbit oficial despre preț. Culmea este că folosesc tot același procesor, doar că dus la 3.8GHz, același accelerator grafic, dar promit o putere de procesare de 12 teraflops.

Pe surse, prețul PlaySattion 5 va înepe la 599 dolari.

PlayStation 5 va avea un set mare de accesorii oficiale. Va avea o cameră video duală, făcută pentru a suprinde selfie-uri în timpul jocului, dar există speculații că ar putea fi folosită și la jocuri AR/VR, nu au detaliat. Au prezentat căști wireless cu audio 3D, care au și tehnologie de a bloca zgomotele din exterior. De asemenea, va exista și o telecomandă pentru cei care folosesc consola și pentru filme de pe BluRay.

Jocuri pentru PlayStation 5

Una dintre cele mai populare serii, Grand Theft Auto, va fi disponibilă pe PS5 datorită parteneriatului solid dintre SIE și Rockstar Games. Versiuni îmbunătățite și extinse ale Grand Theft Auto V și Grand Theft Auto Online vor fi lansate pentru PS5 în a doua jumătate a anului 2021. Cu o serie de îmbunătățiri tehnice, upgrade-uri vizuale și actualizări ale performanței, GTAV & GTA Online vor fi puse în valoare la superlativ de hardware-ul PS5 și de noile sale funcționalități, care vor transforma jocul într-unul mai frumos și mai performant ca niciodată. În plus, o nouă versiune a titlului Grand Theft Auto Online va fi disponibilă pentru posesorii de PS5 în mod gratuit, în primele trei luni de la lansarea jocului. Ulterior, acesta va rămâne definitiv în portofoliul utilizatorilor, iar prin intermediul unui abonament PlayStation Plus, vor putea să joace GTA Online oricât de mult își doresc. De asemenea, începând de astăzi, toți posesorii de GTAV pentru PS4 vor primi lunar 1.000.000 de dolari GTA, până la lansarea versiunii dedicate PS5, în 2021.

SIE Worldwide Studios și pubisherii de top din industrie au dezvăluit o serie de titluri PS5 care promit experiențe unice de o profunzime fără precedent. Printre jocurile exclusive PlayStation Studios se numără Marvel’s Spider-Man Miles Morales (Insomniac Games), Gran Turismo 7 (Polyphony Digital) și Horizon Forbidden West (Guerrilla Games).

Pe lista titlurilor oferite de publisherii third-party se află francize blockbuster precum NBA 2K21 (2K, Visual Concepts) și Resident Evil Village (Capcom), dar și noi jocuri cu exclusivitate pe segmentul consolelor, ca DEATHLOOP (Bethesda) și Project Athia* (Square Enix/Luminous Productions). Noile titluri ale dezvoltatorilor independenți, precum Stray (Annapurna/ Blue Twelve Studio) și Bugsnax (Young Horses), au dovedit diversitatea conținutului care va fi inclus pe noua platformă.

SIE a anunțat și o serie de noi accesorii pentru PS5, pentru o experiență de gaming îmbunătățită:

  • Headset-ul wireless PULSE 3D – cu suport 3D audio și microfoane dual noise-cancelling;
  • Camera HD – cu lentile duale 1080p pentru ca gamerii să poată se se înregistreze mai ușor, păstrând și momentele epice ale experienței de gaming;
  • Media Remote – o telecomandă cu microfon încorporat, pentru a naviga cu ușurință printre filme și serviciile de streaming favorite;
  • Stația de încărcare DualSense – pentru o încărcarea ușoară a două controllere wireless DualSense simultan;