Xiaomi caută noi nișe pe care să folosească modelul de succes de la smartphone-uri, iar după tentativa cu dronele, urmează acum Xiaomi Mi Qicycle, o bicicletă electrică pliabilă. Toți cunoscuții care vor să lase mașina acasă vorbesc despre bicicleta pliabilă ca fiind cea mai bună soluție pentru oraș. Iar dacă e electrică, ai scăpat de stress, nu întârzii la ședințe.

mib1-compressor

Și bicicleta normală este perfectă, mai ales că ajută și la starea de sănătate. Dar atunci când ești în întârziere sau pur și simplu obosit după o zi de muncă, cred că bicicleta electrică este perfectă. De asemenea, nu ai stress cu bateria, dacă s-a terminat, pedalezi și ajungi unde trebuie. Iar faptul că este și pliabilă constituie un atuu. Bateria ține cam 45 de kilometri, dar nu știm acum viteza maximă atinsă.

Au inclus în ecuație și tehnologie, ai o aplicație dedicată pentru terminalele Xiaomi, pe care vezi toți indicatorii, iar pentru a optimiza vitezele există IDbike Torque Measurement Method, o soluție tehnică care ajustează dificultatea pedalării.

ads

Prețul Xiaomi Mi Qicycle este de circa 450 de dolari. Motorul are 250W, 36V și sunt încorporate 20 de baterii litiu-ion de la Panasonic.

Bicicleta nu va fi lansată pînă când nu vor fi destui cumpărători care să finanțeze primele modele. Au o soluție de crowd-funding specială prin aplicația Xiaomi Mi Home. Doar cei care fac comandă – deocamdată doar chinezii – pot primi o bicicletă. Dar dacă va avea succes și comenzi multe, cine știe, poate o vedem și prin Europa.