Cei de la Yahoo trec printr-o perioadă proastă în care se discută chiar despre vânzarea portalului online, iar acum cineva a avut ideea să relanseze Yahoo Messenger. Nu le-a păsat de produs atunci când îl folosea totă lumea, au închis ochii la Facebook Messenger, la Whatsapp, la altele. Acum vor relansarea…

yahoo Messenger

Yahoo Messenger a fost lansat în 1998, eu cam de-atunci am contul, am folosit din plin aplicația pe vremuri. Cred că și acum vreo doi-trei ani încă mai aveam Yahoo Messenger deschis. Dar după ce toată lumea s-a mutat pe alte aplicații, am închis Yahoo Messenger la fel cum am dezactivat MSN Messenger când toți prietenii dispăruseră.

Studiile lor arată că Yahoo Messenger are încă utilizatori activi, așa că au lansat o serie de funcții noi. Noua versiune este disponibilă pe web, dar și pe Android sau iOS. Una din chestiile care cred ei că va avea succes este posibilitatea de a șterge un mesaj deja trimis.

Oficialii companiei recunosc că n-au mai actualizat Messenger de câțiva ani, dar cred că noua versiune, la care s-a lucrat un an de zile, ar putea avea utilizatori totuși. Yahoo nu reușește nici să schimbe trendul negativ pentru vizitatorii din portal, dar nici scăderea bugetelor și a campaniilor pe bannere. Ori asta era afacerea de bază a companiei, nu sunt pregătiți pentru alt fel de business. Nici noul CEO foarte mediatizat nu a reușit practic nimic. Probabil o companie din zona Web2.0 ar ști să relanseze și să monetizeze mai bine yahoo.com, dar pentru asta este nevoie de curaj și riscul schimbării…

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!