Youtube vrea să înceapă să concureze WordPress, utilizatorii vor putea posta texte, poze sau gif-uri, iar cei care îi urmăresc pot să se înscrie la notificări pentru a vedea cele mai noi apariții. Youtube Community este un proiect la care s-a lucrat aproape un an, iar acum este lansat oficial în beta.

youtube-community-compressor

Pentru Youtube este prima oară când vorbește despre altceva decât video, video și iar video. Pentru utilizatori, este o alternativă la platforma de blogging clasică, WordPress. Orice s-ar spune, este ceva nou și oarecum neașteptat.

Deocamdată Youtube Community este pentru cei mai populari vloggeri, sunt 12 conturi alese de Youtube. Printre ei Green brothers sau ThreadBanger. Oamenii au vreo 40 de milioane de subscriberi, iar probabil așa vor testa și dacă rezistă serverele la noul tip de conținut. Teoretic ar trebui să fie simplu, dat fiind că video este conținutul cel mai problematic. Practic, poate fi diferit. Iar lucrul cel mai important este interfața cu care vor lucra creatorii, dacă este interesantă, sistemul va avea succes. Dacă este minimalistă în genul Google, slabe șanse să fie preluată ideea mai departe. Sau în orice caz nu va fi populară.

Practic, Youtube consideră faptul că unii din marii vloggeri au și propriile site-uri / bloguri un fel de concurență. Dar dacă i-ar ține cu totul în platformă? Ar crește statisticile privind activitatea, vizualizările, trafic și așa mai departe. Practic, cei mai populari vloggeri sunt și cei care ar putea face asta cel mai bine, eu cred că un utiliator normal are nevoie de propriul său blog cum are nevoie de Facebook, de Twitter, de Linkedin.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!