Youtube Go este o nouă soluție „made by Google” să salvezi clipurile de pe Youtube și să le vezi offline. Lansarea a fost legată de India, unde marea majoritate a fanilor au rețea 2G și nu le merg clipurile. Cu noua aplicație se salvează local, chiar pe cardul micro SD.

dreamstime_s_41828101
Credit foto: © Pressureua | Dreamstime.com – YouTube

Youtube a lansat prima soluție offline în 2013, dar nu este nici foarte cunoscută, nici foarte bine realizată. Există soluții pentru a descărca clipurile de pe Youtube, dar ele sunt vânate și blocate de Google, care consideră această activitate ca fiind ilegală. Probabil de aici ideea să facă propria lor aplicație care să facă asta. Pentru că Youtube Go va fi necesar pentru a vedea clipurile, nu veți putea utiliza alt player, chiar dacă sunt salvate local.

Pe lângă salvarea pe telefon sau tabletă, Youtube Go permite utilizatorilor să trimită clipuri de pe un telefon pe altul din apropiere, prin Bluetooth. Se pot salva clipurile la calitate bună, dar dacă nu ai spațiu și nici ecran prea sofisticat, poți salva clipurile comprimate și atunci și împărtășirea lor devine mult mai ușoară.

ads

Yotube Go pornește cu pagina localizată de Youtube, cu clipurile momentului alese de Youtube (trending). Se pot vedea fragmente de clipuri înainte de a le salva sau a viziona clipul.

Deocamdată aplicația poate fi testată doar de cei din India, nu știm în cât timp va fi disponibilă la noi. Sau dacă Google va face vreodată această aplicație disponibilă și la noi.