Youtube a anunțat o conferință de presă pe 21 octombrie, dar deja s-a aflat motivul: cel mai mare site de video din lume va oferi conținut premium, fără reclame, dar cu abonament lunar. Utilizatorii vor plăti 10 dolari pe lună, dar apoi nu vor mai avea publicitate enervantă și vor primi acces la filme și documentare.

youtube premium

Ideea nu este nouă, cred c-am mai scris și anul trecut despre ea, dar se pare că acum au găsit o soluție. Sunt curios dacă se elimină reclamele de peste tot, ceea ce ar face soluția mai acceptată, sau dacă numai în zona Premium scapi de reclame. De asemenea va conta foarte mult ce gen de conținut premium vor oferi, abonamentul este foarte ieftin, dar nu va fi automat și atractiv.

Cei de la Youtube au mai încercat să ofere conținut premium, colaborând cu o serie de vedete, dar aparent proiectul a eșuat. Există și acum canale premium pe Youtube, dar noul anunț se referă la ceva diferit. Aparent va avea contracte cu marii producători de filme și vor avea conținut dezvoltat special de către ei. Dar să vedem ce anume – ar fi interesant pentru seriale online, filme și animații, dar dacă fac unele noi special pentru Youtube, nu știu cât de atractiv ar fi. Revin cu informații.