Asus ZenFone 6 se lansează oficial pe 16 mai și a apărut deja în testele benchmark varianta flagship cu Snapdragon 855, care bate tot la peformanțe. Nu sunt disponibile foarte multe detalii tehnice, dar cele care au apărut deja sunt demne de un articol.

Detalii tehnice Asus ZenFone 6

Ecran: 6″ 2340×1080 pixeli
Procesor: Snapdragon 855
GPU: Adreno 640
Memorie: 6GB RAM
Stocare: 128GB
Camera foto: triplă
Camera selfie: pop-up
OS: Android Pie

Asus Zenfone 6

Deocamdată a apărut un test Antutu cu Zenfone 6, iar la scrt timp după acceea terminalul a fost surprins și în testele Geekbench. De aici au ieșit la iveală o serie întreagă de specificații și detalii.

Din punctul meu de vedere, cred că este versiunea flagship ZenFone 6Z, nu cred că vor face doar un model, tind să cred că au nevoie și de modele accesibile, dar și vârf de gamă. Numele de cod folosit pentru acest telefon este ASUS_I01WD, care nu sugerează nimic, nu se potrivește cu alte coduri anterioare. Sper ca modelul mid-range să aibă Snapdragon 710, un procesor excelent și accesibil, iar dacă fac model entry să fie cu 636 cel puțin.

Zvonurile spun că Asus Zenfone 6 va avea camera foto triplă pe spate, iar camera de selfie este pop-up. Se vorbește despre un ecran complet cu margini subțiri, însă rezoluția a fost dezvăluită pe Antutu și este 2340×1080, ceea ce ne arată că formatul va fi 19.5:9 – cu alte cuvinte ecran cu notch de tipul teardrop. Desigur, acest notch nu are rost dacă este o cameră pop-up, cu alte cuvinte Asus ar putea testa diferite variante de notch sau fără notch.

Asta este prima poză pe sursă și am găsit-o aici. De aici și camera foto triplă pe spate. Pare totuși că unul din senzori este doar senzor de adâncime, iar ceilalți sunt pentru fotografie. Telefonul a primit deja certificările de la instituții precum WiFi Alliance sau Bluetooth sau autorități telecom.

Motto-ul Asus pentru această lansare este “Defy Ordinary“, așa că presupun că toate variantele vor avea ceva diferit. Nu am înșeles de ce lansarea a fost amânată în mai, dar se pare că au lucrat tocmai la asta, să facă telefoanele diferite de restul lumii.

Asus ZenFone 6 cu Snapdragon 855 scoate 363.172 de puncte în testul Antutu, cred că este mai mare decât iPhone XS Max sau Galaxy S10, peste Huawei P30 Pro. Ținând cont de faptul că anul trecut ZenFone 5Z a avut Snapdragon 845, cred că anul acesta putem spune cu siguranță că acesta este 6Z. Sau poate schimbă metoda și vom avea doar ZenFone 6 și variantă Lite. Vedem pe 16 mai.

Scorul obținut de ZenFone 6 în Geekbench este bun la multi-core, la 11.190 de puncte, dar cel single-core este de 3.500, am văzut scoruri mai mari. Deocamdată nu avem alte informații, nici despre baterie, despre camera foto frontală sau altele asemenea. Rămâne să urmărim ce zvonuri mai apar până la lansarea oficială.