Azi urmărim de la distanță evenimentul Apple de la ora 20:00, iar dacă se confirmă toate zvonurile, o să avem multe de comentat.

Link-uri de urmărit

– suntem live pe Facebook și Youtube;
Apple live stream;
– deocamdată sumar cu știri pe Techcrunch;

Lansarea iPhone X

Este confirmat oficial iPhone X.

Ecranul este de 5.8 inch, cu rezoluție aproape 2K, cu 450 ppi, tehnologie OLED. Apple numește ecranul Super Retina Display, HDR cu Dolby Vision și HDR 10, 1.0000.0000:1 contrast, tehnologie TruColor. În loc de Home există un gest pe ecran, de jos în sus.

Se confirmă oficial Face ID și deblocarea cu camera frontală, nu mai au senzor de amprentă la iPhone X. Scanează în 3D imaginea feței, cum te uiți la el, identifică și se deblochează. Procesorul A11 Bionic va include procesare neuronală, care va îmbunătăți identificarea.

Au prezentat detalii din iOS 11, sunt confirmate și acolo cam toate noutățile. Camera foto frontală are și ea numeroase tehnologii foto de editare sau adăugare de filtre și măști. Se pot folosi emoji care au expresia feței tale, se pot trimite către cei cu care comunici. Are de asemenea și camera foto duală de pe spate diferită de cea de la iPhone 8 Plus. Senzorii sunt de 12 megapixeli, dar diferă lentilele. Are stabilizare duală optică și digitală, spre deosebire de iPhone 8 Plus.

Prețul iPhone X este

Lansarea iPhone 8

Tim Cook trece acum la lansarea iPhone, o să scriu aici, la început. “Niciun alt produs nu a revoluționat viața utilizatorilor, ca iPhone”, zice șeful Apple. Acum, Tim Cook vorbește despre noi inovații în tehnologie, care încep astăzi. Corpul este realizat din aluminiu, au boxe stereo, ecrane noi, senzorul Touch ID și Home este similar cu iPhone 7. Apple A11 Bionic este noul procesor, confirmat oficial. Procesorul chiar este six-core, cu 4.3 miliarde de tranzistori. Două nuclee de putere, cu 25% peste A10, patru nuclee economice. Grafica are trei nuclee, performanță crescută.

iphone 8 oficial

Camera foto are un nou senzor de 12 megapixeli cu tot felul de tehnologii noi. Camera iPhone 8 Plus are senzori noi și lentile noi, cu tehnologii HDR și culori foarte bune. Ambele includ stabilizare optică pentru imagini mai clare. Softul de la camera foto este impresionant, iar o să fugă toți pasionații de fotografie pe iPhone. Cel puțin cei prezenți la lansare sunt toți impresionați și nici nu am ajuns la video.

iPhone 8 este compatibil cu aplicații și jocuri Augmented Reality și Virtual Reality. Sunt versiuni de 32GB, 128GB, 26GB. Primul este 699 dolari, apoi crește prețul. iphone 8 Plus costă de la 799 dolari.

Apple 2017 live text

Începe evenimentul cu Tim Cook pe scenă, prezentând un remember Steve Jobs. Sunt zece ani de la lansarea primului iPhone. Toată lumea așteaptă de fapt produsele, iar Tim Cook tocmai a anunțat că va susține victimele uraganului Irma. Tim Cook inaugurează azi teatrul Steve Jobs pentru lansarea iPhone, dar clădirea nouă Apple (foto mai jos) nu este încă gata. Mutarea angajaților Apple va mai dura. Prezintă noul design de magazin și strategia de retail, inclusiv 5th Avenue. Noi evenimente în magazin, noi interacțiuni cu clienții.

Apple Watch Series 3 LTE. Tim Cook spune că a avut o creștere de peste 50% față de anul anterior, anul trecut erau pe locul doi ca vânzări de ceasuri, iar în acest moment este cel mai vândut ceas. Satisfacția utilizatorilor este de 97%, iar Tim Cook arată mesaje de la fani legate de ceas. Să vedem ce aduce noul ceas.

– deocamdată doar software, Smart Activity Coach te va ajuta la exerciții. Au arătat inițial doar partea de soft este redesenată. Senzorul de puls este cel mai utilizat la nivel global. Aplicația de urmărire a pulsului oferă acum mai multe informații. Noi informații, pulsul când te odihneai, când făceai sport, informații cerute de utilizatori, care au solicitat aceste detalii. De exemplu, te va notifica atunci când pulsul nu este în limitele normale. Au un fel de ritm cardiac care poate detecta fibrilație, care duce la atac de cord.

– Apple Watch Series 3 are integrată tehnologie celulară, LTE, cum se spunea. Vei putea lăsa telefonul acasă și să comunici de pe telefon, să trimiți mesaje, are Siri, are același număr de telefon, are Hărți, poate rula muzică de pe el în căștile wireless Apple. Totul va depinde de autonomie și acoperirea rețelei.

– procesorul Apple Watch Series 3 este cu 70% mai rapid decât cel de la precedentul ceas. Dar au implementat module WiFi și Bluetooth care reduc consumul de energie cu 50%.

– sunt disponibile culori noi, accesorii noi, dar formatul este același, bateria trebuie să fie de aceleași dimensiuni. Nu este clar dacă are SIM sau este tehnologia fără SIM despre care se discuta.

– ceasurile Apple sunt produse cu substanțe ecologice, eliminând toate substanțele poluante.

– Apple Watch Series 3 este 329 de dolari fără LTE, iar cel cu LTE costă 399 dolari. Au ieftinit acum și Series 1 și posibil și 2, nu am prins exact. O să revin. Precomenzi din 15 septembrie, livrările din 22 septembrie.

Apple TV 4K. Apple TV 4K este confirmat oficial acum, prezintă primele detalii de imagine și legat de tehnologie. Al doilea leak confirmat azi, deci sunt cam toate confirmate. Pe lângă iTunes, Netflix sau Youtube, acum în parteneriat cu Amazon Video, plus licența de sport live despre care se spunea pe surse.
Au prezentat pe scenă și jocuri video pe Apple TV, acum la rezoluția 4K pentru o experiență vizuală mai bună.

Ce scriam înainte

Gigantul american ar urma să lanseze ediția limitată iPhone X, noile modele iPhone 8 și 8 Plus, noul ceas Apple Watch LTE, cu SIM integrat, dar și un nou Apple TV 4K. De asemenea, prezintă mai multe despre iOS 11, noul procesor A11, despre iTunes și ecosistemele Apple în general.

Diseară de la 20-00 vă aștept pe blog să comentăm lansările Apple, o să caut să adaug unde este livestream-ul Apple, unde puteți urmări discuția live text și o să actualizez cu informațiile care vor fi prezentate pe scenă. Am să actualizez tot în acest articol, deci nu e nevoie să mai căutați pe blog, doar păstrați adresa asta deschisă.

Este primul eveniment care are loc la noul sediu Apple, cel din imagine, proiectat de Steve Jobs, dar despre care angajații actuali spun că nu mai este modern. Unii chiar au refuzat să se mute acolo, deși teoretic ar fi trebuit să cuprindă toate diviziile Apple. Evenimentul se va ține la sala de conferințe botezată Steve Jobs, care are doar 1.000 de locuri. Cu alte cuvinte mulți dintre cei care participau la evenimentele Apple de lansare din toamnă au rămas acasă. În sala folosită de obicei încăpeau între 5.000 și 8.000 de oameni, eu cred că era plină ochi. Sunt curios dacă cei neinvitați vor trata Apple la fel de pozitiv în articolele lor. Probabil vor apărea iar cronici privind falimentul companiei.

Privind din punct de vedere al zvonurilor, evenimentul este super-interesant. Probabil toate noutățile se vor confirma, însă tot rămân multe întrebări privind tehnologiile noi aduse, privind bateria, privind Face ID în loc de Touch ID. Sper să le lămurească pe toate și sigur va fi un eveniment destul de lung ca durată. Revin cu detalii privind stream-ul și actualizez diseară în timp real.

O să particip și la o discuție live pe Facebook și Youtube, așa că revin cu toate link-urile, în acest articol. Adăugați la favorite 🙂

… actualizez