iPhone X pare să fie numele noului model Apple, cel cu ecran OLED cu margini subțiri și fără Touch ID. Nu iPhone 8, cum se credea. Se pare că Apple sare peste generația 7S, iar modelele normale vor fi iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Iar modelul aniversar devine iPhone X.

Ce știm despre iPhone X

Numele de iPhone X a fost descoperit de Steve Troughton-Smith, ascuns în codul sursă al iOS 11. Zvonul despre iPhone X a mai circulat, dar acum pare să fie numele oficial al ediției aniversare. Este și un aparent joc de cuvinte, acesta fiind al zecelea an de la lansarea iPhone (X – e zece în cifre romane). Sigur, zvonul se poate dovedi fals, chiar dacă informația este în codul sursă al iOS 11. Poate că e vorba de lansările de anul viitor sau poate i-au zis X înainte să stabilească numele final. Vedem mâine.

Lansarea oficială iPhone este pe 12 septembrie, iar noi o să urmărim live lansarea. Vă scriu despre asta mâine. Oricum, de câte ori sunt lansări interesante, veți găsi pe Computerblog.ro toate detaliile oficiale. Omul a găsit în codul iOS și modelele iPhone 8 Și iPhone 8 Plus, ceea ce înseamnă că Apple sare de data asta varianta S, deși terminalele sunt practic doar S, adică o variantă îmbunătățită față de cea precedentă. iPhone X este un redesign radical.

Despre noul iPhone s-a mai spus că va fi numit Pro, după modelul iPad. Alții au zis că va fi simplu, „iPhone”. Iar această dilemă va continua pînă mâine. Atunci vom ști care a fost decizia finală a lui Tim Cook legată de denumire.

Noutățile iPhone X, pe lângă ecranul OLED cu margini subțiri, sunt multe. Noul telefon este fără Touch ID, senzorul de amprentă, va avea doar recunoaștere facială și se introduce astfel Face ID, sistem de autentificare care va putea fi folosit peste tot, inclusiv la plăți. Sistemul pare similar, doar că setezi un PIN și în loc de amprentă, lași camera 3D să îți scaneze fața. Apoi cu ajutorul camerei vei debloca ecranul, te vei autentifica și vei face toate celelate activități. Să vedem cât de bine va funcționa. La Samsung de exemplu, scanarea feței poate fi păcălită cu o poză, dar oferă Iris Scan, care e varianta mai sigură. Însă și senzorul de amprentă și Iris Scan se mișcă foarte încet și astfel utilizatorul e tentat să le dezactiveze.

În rest, urmează să aibă un procesor nou, 3GB de RAM, 32GB / 128GB de stocare internă, camera foto duală și o baterie de dimensiunu mai mari, plus iOS 11. Se pare că se confirmă de asemenea și prețul de 1100 de dolari, iar iPhone X va fi greu de găsit cel puțin pînă în decembrie. Din cauza problemelor de producție și a întârzierilor, stocurile vor fi limitate.

Celealte modele, iPhone 8 și iPhone 8 Plus continuă seria normală, iPhone 7 și 7 Plus. Doar că aduc procesorul nou, iOS 11. iPhone 8 are 2GB de RAM, iar iPhone 8 Plus 3GB de RAM, plus camera foto duală. Aflăm mai multe mâine.