Mâine (29 iulie) este lansarea oficială a Windows 10 și din câte spun utilizatorii, pe unele computere și laptopuri kitul de instalare a fost deja descărcat.  Eu m-am înscris la upgrade și aștept să văd cât de repede vine. Miercuri va fi și un eveniment în România, dar am să vă las întâi să vedeți filmul de mai jos, realizat de Microsoft România.

UPDATE: se poate descărca Windows 10 de pe site-ul Microsoft.ads

Windows 10

Coform programului oficial Microsoft, actualizările vor începe de la 7 a.m., ora României. Sunt curios dacă cei de la Microsoft vor putea livra simultan actualizările sau vor deveni disponibile în timp. Eu m-am înscris și aștept ca orice utilizator normal actualizarea la Windows 10. Nu am vrut să intru în grupul Insider și să mă chinui cu versiuni Beta. Nu am avut timp.

Aparent, cei din grupul Windows Insider vor primi primii actualizarea, ca o recompensă din partea Microsoft. Apoi vor veni actualizări pe rând pentru ceilalți utilizatori. Este și un test pentru sistemele Microsoft să livreze la nivel global atâtea download-uri. Mă aștept ca pe la 10 dimineața să fie deja probleme. Sunt curios deja dacă vor fi afectate și partea de mail sau Bing, sau doar serverele Microsoft. Sau poate nu va fi nicio problemă.

De asemenea, sunt curios cum va merge Window 10 pe tabletă și cum va merge Windows 10 pe laptopul normal. Sper să nu apară probleme și incompatibilități în primele ore după lansare, dar vedem mâine ce și cum.

Una din cele mai mari probleme ale Windows 10 o reprezintă actualizările care vor fi automate și imposibil de blocat. Utilizatorii versiunilor Pro le pot amâna, dar nu mult și nu le pot bloca. Ce se va întâmpla atunci când actualizarea intră în conflict cu una din aplicațiile esențiale pentru utilizator? Nu știe nimeni.

O altă problemă ridicată zilele astea: Windows 10 va fi mai bun ca Windows 8 pentru jocuri? Mai ales pentru gamerii profesioniști? Nu știm, dar încerc să aflu asap.

Timp de un an, utilizatorii Windows 7 și 8 cu licență pot să facă upgrade la Windows 10 gratuit. Aveți timp destul, nu trebuie să vă grăbiți.

Cei care fac actualizarea la Windows 10 vor pierde accesul la Windows Media Center, care nu are versiune nouă. Va fi nevoie de un soft special pentru a reda filmele de pe DVD, de asemenea nu va mai fi inclus nici jocul Hearts, care era inclus la Win 7. Dincolo de asta, există posibilitatea ca unele aplicații să nu meargă fără actualizări, poate unele nu vor merge deloc.

windows 10

Sursa