Google Pixel Edge ar putea fi următorul hit pentru gigantul online. Compania explorează posibilitatea de a aduce ecranul curbat pe flagship-ul care urmează să fie lansat în toamnă. Problema este că, dacă zvonurile sunt reale, va fi o mare criză de ecrane Edge. Dacă se dovedește că Apple a comandat peste 100 de milioane de astfel de ecrane, un alt producător va fi deosebit de greu de găsit.

În mod sigur noul Google Pixel va fi un smartphone de top, sigur va avea procesorul de top din toamnă, nu știu dacă Snapdragon 835, sau poate o variantă nouă. Sigur va aduce o nouă variantă de Android, despre care știm deocamdată că se cheamă Android 8 sau Android O. Va aduce o cameră foto și mai bună decât cea de anul trecut, care a fost în topul camerelor foto de smartphone.

Google ar fi făcut o comandă de 880 de milioane de dolari către LG Display, pentru ecrane curbate, spune Reuters. Sursa citată de o publicație sud-coreeană spune că investiția este pentru a crește capacitatea de prodcție a ecranelor OLED, care să asigure destule unități pentru a fi folosite la producția de telefoane. Reuters nu vorbește despre ecrane curbate, dar precizează că este vorba despre același display pe care Apple l-ar fi comandat pentru următorul iPhone. Sursele spun că Apple va lansa la aniversarea de 10 ani a iPhone un model cu ecran Edge, care se va numi iPhone 8, iPhone X sau iPhone Pro, care este acum așteptat de toți fanii tehnologiei.

Cei de la Business Insider fac imediat legătura între zvonul Reuters și zvonul că ecranul va fi Edge. Sigur, cu semnele de întrebare pe care trebuie să ni le punem toți. Poate că LG nici nu face un ecran curbat. După cum știm, LG G6 are un super-ecran, dar nu este Edge.

Companiile nu au comentat oficial această informație. Sursele spun că LG Display analizează acum propunerea Google și va reveni cu un răspund. Unii susțin că nu se va putea crește capacitatea de producție, alții că se poate. Rămâne să vedem 🙂