Archos a lansat oficial în România flagship-ul Diamond Omega cu procesor Snapdragon 835 de la Qualcomm, 8 GB memorie RAM și 128 GB spațiu de stocare, la un preț de 2.344 lei.

Nu uitați însă că Archos este un fel de Allview din Franța, iar terminalele sunt produse în China. Unele modele ale lor au avut probleme, altele au venit cu malware din fabrică. Dar dotările acestui model ar trebui să asigure o experiență ok pentru utilizatori.

Modelul de top al Archos dispune de o carcasă din sticlă (acoperită cu sticlă Corning Gorilla Glass) și șasiu metalic, iar display-ul are diagonala de 5,7 inci cu rezoluție de 2040 x 1080 pixeli. Pe lângă dotările hardware menționate mai sus trebuie amintite și cele patru camere foto: două pe partea din spate și două camere frontale pentru selfie-uri speciale. Pe spate, Archos Diamong Omega are o cameră principală Sony IMX 318 cu senzor de 23 megapixeli și deschidere f/2.0 pentru un zoom x2 fără pierderi, în timp ce a doua cameră Sony IMX 362, cu senzor de 12 megapixeli și deschidere f/1.8, permite capturarea unei cantități mari de lumină, asigurând fotografii de înaltă calitate în orice moment, atât ziua, cât și în timpul nopții. În partea frontală, modelul dispune de două camere cu senzor dual de 5 megapixeli cu deschidere f/2.2, care permite realizarea fotografiilor în celebrul mod potret cu efect bokeh.

Archos Diamond Omega vine și cu cititor de amprente care deblochează dispozitivul în doar 0,2 secunde, tehnologii precum Bluetooth 4.1 și NFC, un port USB Type C, un jack audio de 3,5 mm și o baterie de 3100 mAh cu tehnologia Qualcomm Quick Charge 3.0, care permite încărcarea telefonului până la 50% în doar 20 de minute.

Dispozitivul are interfața celor de la ZTE, Nubia UI 5.0, iar sistemul de operare este Android 7.1 Nougat. Archos Diamond Omega este acum în perioada de precomandă.
Producătorul francez include în portofoliu o gamă largă de telefoane mobile dual-sim, printre care și modelele Archos 50F Neon, 50F Helium, 50F Titanium, 55B Platinum, 55 Core și Archos 55 Diamond Selfie.