Autorii cunoscutului test de performanță hardware Antutu au prezentat o serie de statistici privind telefoanele copiate, clone ale modelelor Samsung sau Apple. Modelele sunt testate de cumpărătorii neavizați, dar ele au scoruri complet diferite de terminalele originale, conform raportului.

Sursa foto: Redskull

Telefoanele fake, clone ale modelelor originale, copiază design-ul oficial și au chiar cutii similare cu produsele originale, dar există și deosebiri destul de importante, iar două sunt extrem de evidente: prețul foarte mic și experiența extrem de proastă cu produsul. Cei de la Antutu spun că aproape 3% dintre telefoanele testate de ei sunt clone false ale terminalelor oficiale.

Dintre acestea, circa 36% sunt telefoane care imită seriile Samsung Galaxy, cel mai copiat model este Samsung Galaxy S7 Edge, după cum vedeți în poză, are doar un ecran 2.5D și nu ecran cu margini curbate cum ar trebui. Și este un pic mai gros. Probabil și procesorul și memoria sunt versiuni ieftine, iar experiența cu telefonul este slabă. De asemenea, interfața este complet diferită de cea de pe un telefon Samsung.

iPhone 7 Plus este printre cele mai copiate telefoane Apple. Chinezii fac clone de iPhone cu Android și cu o interfață care imită iOS și este disponibilă în Google Play. Sunt la fel de copiate și telefoane chinezești, genul Xiaomi, OnePlus sau Vivo, care în China fac vânzări foarte mari. Iar oamenii caută mereu telefoane ieftine, așa că nimeresc peste astfel de țepari.

Majoritatea telefoanelor false au procesoare quad-core și minimum de memorie RAM pentru a fi cât mai ieftine. Ecranele lor nu sunt în general 720p sau maximum Full HD, nu au rezoluții mari ca pe terminalele originale.

Dacă găsiți în magazine online sau mai ales în site-uri de anunțuri online gratuite telefoane foarte ieftine, Samsung Galaxy S7 Edge la prețuri de 1000 de lei sau telefoane Apple foarte ieftine, genul iPhone 7 Plus sau 8 la preț de 1000 de lei există două variante, fie sunt pur și simplu FURATE și omul nu reușește să le vinde – pentru că există șansa să fii prins și să rămâi fără telefon. Fie sunt astfel de clone aduse din China, de același gen de comerciant care vrea să dea o țeapă rapidă. Legitim nu se pot vinde astfel de telefoane, iar Samsung sau Apple nu dau cadou astfel de telefoane ca să le vândă cineva la 1/4 din preț.

Via: GSMArena
Sursa: Antutu*Google Translate