Blackberry Passport, următorul vârf de gamă al canadienilor – care urmează să fie lansat înainte de 2015, va avea un asistent digital de genul Siri, Cortana sau Google Now. Blackberry Assistant va răspunde la comenzi vocale, iar compania speră că va marca astfel relansarea brandului Blackberry, acum cu noi investitori în spate. Compania a luat iar o pauză de câteva luni pentru a lansa noua generație de produse, după ce în primăvară lansau Z3.

Urmatoarea generatie Blackberry: Classic si Passport
Urmatoarea generatie Blackberry: Classic si Passport

Blackberry Passport arată destul de ciudat în poze, pare un phablet cu ecran 4:3 (similar cu phabletul LG Vu ). Din ce scriu cei de la The Verge este un ecran de 4,5 inch cu rezoluție 1440×1440 pixeli. Sub ecran este o tastatură Qwerty cu un layout diferit de cel clasic, dar pentru cei pasionați de butoane, care scriu multe mesaje și nu se descurcă doar cu touchscreen. Pare un phablet dedicat companiilor, iar sistemul de operare Blackberry oferă în continuare cea mai bună securitate și da, poate rula unele aplicații Android.

Blackberry Assistant – din păcate nu are vreun nume de scenă precum Siri sau Cortana – va fi integrat în sistemul de operare Blackberry 10.3, deci ar putea veni și pe alte terminale, dacă vor fi actualizate. Știe să caute prin contacte, e-mailuri sau SMS-uri, de asemenea poate compune mesaje și le trimite mai departe pe mail sau rețele sociale. Cei de la Blackberry spun că recunoaște foarte ușor comenzile vocale.

Abia aștept să vedem dacă va avea vreun succes 🙂

blackerry passport assistant