Am făcut o listă cu telefoane Samsung pe care le puteți cumpăra acum. Încep fix cu telefoane Samsung ieftine, apoi cu nivelul mediu, iar la final modelele de top, care sunt scumpe.
Vă las pe voi de data asta să trageți concluziile, fiecare după bugetul său. Dacă vă pasionează subiectul puteți citi ce-am mai scris despre terminalele Samsung Galaxy.

telefoane samsung - A3, a5, s8

Telefoane Samsung foarte ieftine

Există în magazine și telefoane mobile Samsung foarte ieftine, ceva pe la 130 de lei. Sunt telefoane de-alea vechi, cu butoane, pe care face tataie apeluri de la câmp. Eu nu pot să vă recomand așa ceva, nu mai cred că e lume care să folosească telefon mobil clasic, chiar dacă este el Samsung. Primul model care este cât de cât recomandabil pare să fie Galaxy J1 Mini. Este un mini-smartphone, cu ecran de 4 inch, procesor quad-core la 1,2 GHz, 768MB de RAM, 8GB de stocare. Practic, ai toate funcțiile smart, dar într-un telefon foarte slab dotat. Rezultat: un preț de 369 de lei. Totuși, este probabil printre cele mai ieftine telefoane Samsung.

Primul model cât de cât bun, care să facă și treabă, nu doar să fie ieftin, se numește Galaxy J2, un terminal smart cu ecran decent, de 4.7 inch, cu procesor Exynos la 1.3GHz, cu 1GB de RAM, cu stocare de 8GB. Are un preț de 560 de lei, este adevărat, mai scump. Dar cu el faci treabă, nu doar te uiți la ecran.

ads

Telefoane Samsung de nivel mediu

Terminalele mid-range de la Samsung sunt deja foarte bune. Primul care merită cumpărat și nu atinge încă pragul de 1.000 de lei este Galaxy J5. Observați cum este seria J poziționată în partea de jos a clasamentului. J1 Mini, J2, J3, J5. Abia apoi intră seria A. Modelul are ecranul de 5.2 inch, procesorul quad-core la 1,2GHz dar are 2 GB de RAM și 16GB de stocare internă. Dacă ne uităm la camera foto de 13 megapixeli și bateria de 3100 mAh, ne dăm seama că este un model ok. Pentru copiii pînă în 12 ani sau pentru cei mai în vârstă, care au răbdare, acesta este un model perfect și costă vreo 800 de lei.

Apoi urmează Galaxy A3 de anul trecut (2016) care ajunge la 850 de lei. Este bun, merge bine, vă descurcați cu el. Modelul actualizat, Samsung Galaxy A3 2017, este printre cele mai bune telefoane Samsung de nivel mediu. Nu este super-performant, dar are un design excelent și se mișcă bine, faceți orice cu el și costă 1250 de lei. Eu cred că este de luat. Depinde doar de bugetul fiecăruia.

Dacă vă doriți un telefon Samsung performant, dar care să nu coste o avere, la nivelul mid-range se află și Samsung Galaxy A5 2017. Terminalul are un display Full HD de 5.2 inch, iar bateria integrată este de 3.000 mAh. Mi se pare o combinație bună, procesorul cu nuclee economice face posibilă o autonomie peste medie dacă ne uităm la alte modele similare. Samsung a ales pentru Galaxy A5 2017 tot un spate lucios, genul care atrage toate amprentele și se vede destul de urât după ce îl ții o vreme în mână. E clar că și la acest model o husă face diferența. Prețul este vreo 1.550 lei, deci accesibil și ok.

În partea superioară pe mid-range, adică pînă la 2000 de lei, aveți un telefon mai dotat, precum Samsung Galaxy C7 2017. Are ecran de 5.7 inch Full HD, Super AMOLED, procesor Snapdragon 625 octa-core, 4GB de RAM și 32GB de stocare internă. Suportă carduri Micro-SD, are cameră foto de 16 megapixeli. Ce să mai este un telefon care face orice și nu trebuie să ai un flagship dacă nu ai banii necesari.

Telefoane Samsung de top

Bănuiesc că știți modelele de top de la Samsung. Eu vă recomand cu căldură Galaxy S7 care este acum la ofertă la aproape 2.300 de lei (fluctuează!). Ați putea căuta Galaxy S6 Edge Plus dacă vă place formatul, are un design mai bun și este mai ieftin decât celelalte modele. Dar se găsește foarte greu. S7 Edge este clar mai scump, dar ca specificații este cea mai bună alegere la ora actuală. Iar dacă aveți bani, recomand Galaxy S8.

Dintre modelele vechi este la ofertă acum Galaxy Note 5, dar nu știu ce să zic, nu l-am testat. Nici nu are card microSD, deci trebuie atenție maximă. De-aia prefer S6 Edge Plus. Sau S7 Edge dacă aveți buget.

Cel mai scump telefon Samsung este Galaxy S8 Plus. Evident, este și cel mai bun la ora actuală, dar vă duce spre 4.000 de lei. După părerea mea, la banii ăștia pleci în vacanță și rămâi cu telefonul vechi.

Cam atât despre telefoane Samsung, de la ieftine pînă la modele de top. Am ratat ceva? Vouă ce alte modele vă plac?