Începe să se contureze tot mai mult scenariul cu un iPhone 8 foarte scump, plus iPhone 7S care să genereze vânzările necesare Apple. Modelul de top va fi o demonstrație tehnologică, iPhone 8 sau iPhone X sau iPhone Pro (unii speculează că se va chema fix doar iPhone), terminalul lansat la aniversarea de 10 ani iPhone, factorul care va trage vânzările în sus. Dar va fi foarte scump.

Analiștii JPMorgan susțin că un model iPhone de top va permite companiei americane să vândă mai multe telefoane Apple din seria 7S, care vor fi mai accesibile și vor avea o parte din noile tehnologii. Probabil telefoanele din 2017 vor avea același procesor Apple A11 și vor aduce iOS 11. Modelul de top va avea acest ecran incredibil, cu margini subțiri, genul de design care va fi preluat instant de toți marii producători în cursul acestui an. Ei zic că modelul de top va fi scump tocmai ca să nu fie pentru toată lumea, dar consumatorii vor putea cumpăra modelele clasice iPhone 7S compact și iPhone 7S Plus.

Analiștii spun că această abordare va permite Apple să vândă anul acesta 260 de milioane de terminale, față de 211 milioane vândute în 2016. Lansarea modelelor va fi tot în septembrie, iar analiștii cred că vânzările pe final de an vor fi dominate de modelul scump, care va aduna 41% din vânzări, urmat probabil de 7S Plus care se va vinde de asemenea bine. Costul de producție este crescut cu doar 70 de dolari pentru modelul de top, datorită ecranului OLED, dar prețul final va fi cu vreo 150 de dolari mai mare decât al modelelor cu display clasic, Retina.

iPhone 8 sau cum se va numi el va avea un ecran de 5.85 inch conform noului design, fără a depăși dimensiunile modelului Plus cu ecran de 5.5 inch. Apple ar fi studiat posibilitatea de a face modelul mic cu ecran de 5.1 inch în loc de 4.7, dar modelul nu ar fi trecut de testele interne și au renunțat la el. Cred că este o problemă cu dimensiunile mici, lucru care i-a făcut și pe cei de la Samsung să renunțe la modelul mic. E posibil ca ecranul să fie incomod de folosit fără margini la un telefon mic.

Toate noile modele iPhone vor avea design cu sticlă pe spate, spre deosebire de 6/6S/7 care aveau design metalic. De asemenea, tehnologia de încărcare wireless va fi prezentă la toate modelele. Analiștii spun că viitoarea cameră foto de iPhone 8 va avea o tehnologie de captură care va permite refocusarea imaginilor după ce au fost înregistrate. Camera frontală ar avea o tehnologie de recunoaștere facială 3D și probabil că va fi folosită pentru deblocare. Analistul crede că va fi folosită în loc de senzor de amprentă, dar e puțin probabil acest lucru.