Essential Phone, realizat de fondatorul Android Andy Rubin, a primit zilele astea finanțare de la Amazon, Tencent și Foxconn. Oamenii cred că dacă Rubin a fost atât de deștept să facă Android va reuși să facă și un smartphone care să se vândă bine. Conceptul nu este rău.

Essential Phone – detalii tehnice

Conceptul acestui telefon este similar cu ceea ce face Samsung cu Galaxy S, Google cu Pixel, Apple cu iPhone. Este un smartphone poziționat la vârful industriei, are specificații de top, design extraordinar, toate tehnologiile momentului. Va fi cu siguranță promovat în diverse ipostaze, Andy Rubin fiind o figură cunoscută în SUA. Cu sprijinul Amazon și Tencent ar putea vinde o grămadă de terminale. Probabil Foxconn vor să preia producția.

Este primul smartphone cu șasiul din titan – cel mai rezistent metal. Ecranul ar urma să fie de 5.71 inch, cu rezoluție 2560×1312 pixeli, LTPS IPS LCD cu format aproape 18:9. Evident, cu marginile subțiri ca să fie în trendul momentului, protejat de Gorilla Glass 5. Procesorul este modelul de top la ora actuală, Qualcomm Snapdragon 835, 4GB de RAM, stocare de 128GB fără carduri de memorie (o greșeală în opinia mea).

Pe spate are o cameră foto duală, cu lentile f/1.9, cu senzori de 13 megapixeli, filmează 2160p la 30 de cadre pe secundă. Camera frontală este de 8 megapixeli. Are toate tehnologiile esențiale și Bluetooth 5.0, senzor de amprentă, NFC. Nu are radio FM. bateria integrată ar urma să aibă 3040 mAh.

Partea slabă – problema – acestui model este că va costa 700 de dolari. Adică toți oamenii se vor întreba – ce să fac, iau iPhone, Pixel sau Galaxy S, ori dau 700 de dolari pe un telefon complet nou? Chinezii oferă configurații similare de la 550 de dolari în sus.

Finanțarea proiectului

Andy Rubin reușise să strângă 30 de milioane de dolari, de aceea nu prea se auzea nimic despre proiect. Acum, Amazon cu Tencent și Foxconn vor investi 300 de milioane de dolari. Lansarea în SUA va fi susținută și de Best Buy. Este o rețetă relativ cunoscută, un model bun, un personaj în spate, mari retaileri și apoi push pe promovare. Data lansării însă nu este gata, iar Andy Rubin spune că peste o săptămână vom ști mai multe.

Noi ne prindem de lansare când vom vedea primele poze „pe surse”, teste de performanță „pe surse” și apoi primele review-uri.

Ce ziceți, mai are vreo șansă fondatorul Android cu Essential Phone?