Samsung Exynos 880 5G a fost lansat oficial și are specificații tehnice foarte bune pentru zona terminalelor mid-range. Modelul include un procesor neural pentru funcții AI. Are în plus tehnologie 5G pentru viteze maxime pe rețelele de ultimă generație.

samsung exynos 880 5g

Lansarea Exynos 880 îmi confirmă faptul că Samsung nu va renunța la procesoarele proprii, doar că probabil va vinde tot mai multe modele cu Snapdragon în special vârfurile de gamă. Dar va produce în continuare procesoare care vor fi tot mai folosite în special de brandurile mai mici de smartphone din China. Adică cele care vor dori să pună focus pe calitate, renunțând la MediaTek sau alte branduri de procesoare mai slabe.

Ce știm despre Exynos 880 5G

Noul procesor Samsung are două nuclee de putere pe cea mai nouă arhitectură ARM (Cortex-A77). Acestea sunt tactate la 2.0 GHz, ceea ce ar asigura o performanță decentă, fără lag. De asemenea are șase nuclee ARM Cortex-A55 la 1.8Ghz. Include accelerator grafic de top, ARM Mali-G76. Adică va avea performanțe inclusiv în jocuri video. Dacă ar fi dus frecvența un pic în sus aveam un concurent serios pentru Snapdragon 765 sau 768, dar așa va fi un pic sub.

Este un procesor realizat pe 8 nanometri, deci nu adoptă cele mai moderne standarde. Totuși, bănuiesc că este o decizie legată de cost. Suportă doar stocare eMMC 5.1 sau UFS 2.1, de asemenea versiuni mai lente. Ecran FullHD+, cameră single de 64 megapixeli sau duală de 20 de megapixeli, are Bluetooth 5.0 și alte tehnologii obișnuite. Procesorul NPU (neural processing unit) permite funcții AI aduse de la modele flagship.

Conform FoneArena, chinezii de la Vivo au lansat deja un model cu acest procesor, dezvăluind și lansarea modelului Exynos. Parte din acelați grup cu Oppo, Realme și OnePlus, Vivo este un brand deja apreciat în SUA și sper să vină curând și la noi. Au modele comparabile cu Xiaomi, dar deseori diferă sau concurează pe preț. În orice caz, ar fi o alternativă reușită.

După mine, următoarea generație de terminale din seria Galaxy A, probabil modelele din toamnă cu A51S, A71S și celelalte cu “S” în coadă vor beneficia de acest procesor. Cu siguranță sunt îmbunătățiri față de generația anterioară a modelului.

Sursa: Samsung