Prezentarea oficială Exynos 8895 include acum detalii despre o cameră foto duală, cu senzori de 28 de megapixeli și 16 megapixeli, care ar putea veni pe Galaxy Note 8.

Inginerii Samsung nu dau toate detaliile acestor camere foto și nu zic pe ce smartphone ar putea veni, dar Exynos 8895 este procesorul de pe Galaxy S8 și Note 8, iar acum știm aproape sigur că S8 are camera foto obișnuită. De aici și decizia logică că acest tip de cameră va fi prezentat pe Galaxy Note 8, în toamnă.

Lansarea întârziată a lui Galaxy S8 va amâna mai mult ca sigur și lansarea Galaxy Note 8, eu cred că sud-coreenii vor reveni pe calendarul anterior, cu lansarea la IFA Berlin 2017, abia aștept să văd noul Note și sunt convins că va fi un terminal excepțional. Desigur, poate că amâna lansarea și fac vreun terminal special cu această cameră foto duală, dar tind să cred că păstrează tot ce este mai bun pentru Note. Pentru că are nevoie de o relansare spectaculoasă.

Exynos 8895 suportă două tipuri de procesoare de imagine (ISP), unul pentru calitate crescută, altul low-power. Prezentarea Samsung vorbește de realizarea de fotografii la calitate DSLR (ce s-a spus despre i7 Plus care are camera foto duală). De asemenea, menționează capacitatea de a consuma extrem de puțină baterie atunci când este cazul.

Procesorul permite camere de 28 de megapxieli pe față și pe spate sau set-up-ul de care vorbeam cu dual-camera pe spate, 28 și 16 megapixeli. Sigur, ei nu vor folosi capacitate maximă, nu cred că are rost acum, ci cred că vor lansa cu 12-16 megapixeli, doar ca să vadă cum merge noul design. Pentru că va fi nevoie de un design ușor diferit. Sunt curios unde va fi senzorul de amprente, pe față sau pe spate și cum vor plasa lentilele – vertical sau orizontal.

Oricum, la momentul actual pare să fie o abordare diferită de ceea ce fac rivalii cu dual-camera. iPhone 7Plus are a doua cameră doar pentru a obține efect de zoom optic sau bokeh pentru poze (efect de ceață pe background). LG G6 are două lentile diferite cu rezultate diferite pentru fotografiile realizate. Huawei P10 are un senzor normal și un senzor alb-negru. Așa că putem spune că deocamdată nimeni nu știe exact ce trebuie să facă pe zona asta și cam ce-ar vrea utilizatorul. Fiecare merge pe propria idee de cameră foto.