Samsung Galaxy Alpha ar putea fi un nou model de top, posibil mai rafinat și mai scump decât Galaxy S5 sau Galaxy Note 4, dar care va concura la finisaje cu iPhone 6. De fapt va fi un pic peste HTC One m8 și la nivel cu LG G3, despre care cred că e prima alegere la ora actuală. S-a tot scris despre Samsung că face un smartphone premium, că va fi Galaxy Prime sau Galaxy F. Se pare că se confirmă detaliile, anume că va avea ecran 2K și carcasă metalică, dar numele acum pare să fie Galaxy Alpha. Sper să nu scoată trei-patru ediții noi premium. Sper.

Samsung Galaxy Alpha
Samsung Galaxy Alpha

Galaxy Alpha

Terminalul premium Samsung Galaxy Alpha, prezentat de publicațiile din Coreea, ar avea în primul rând corp metalic, din aluminiu sau aliaje similare, pentru că principala critică adusă device-urilor Samsung rămâne plasticul, policarbonatul sau imitația de piele folosită. De asemenea, ecranul va fi probabil de 5,5 inch pentru a contracara terminalul iPhone 6 cu display mare, dar cu rezoluție 2K (2560×1440 pixeli, peste Full HD) – așa cum are astăzi LG G3.

Design-ul pare să fie de Galaxy S5 normal, mă rog, în aceeași linie cu terminalele de top de la Samsung. Publicațiile coreene spun că lansarea va fi în luna august, înaintea evenimentelor anunțate de Apple. Se pare că lansarea Galaxy Note 4 urmează să fie la IFA Berlin (4/5 septembrie). Dar Note are deja publicul său, fidelizat, nu cred că utilizatorii Note ar trece la alt model doar pentru că este metalic. În plus, Galaxy Alpha nu va avea stylus.

Se mai zvonise anterior că Samsung pregătește o cameră foto de 16 megapixeli cu stabilizare optică, care ar putea fi inclusă în terminalul de top. De asemenea ar putea avea procesor octa-core sau hexa-core Exynos.

ads