Galaxy K Zoom este numele oficial, nu va fi Galaxy S5 Zoom. Anunțul a fost făcut deja. Despre acest model se vorbește deja de mai bine de o lună, era numit Galaxy S5 Zoom, cum anul trecut a fost S4 Zoom. Samsung România a publicat aseară pe contul oficial de Twitter o imagine (teasing) care părea să arate un smartphone cu cameră foto avansată, prezentat drept “The Next Galaxy”. Astăzi, Samsung a confirmat oficial gadgetul nou, sub numele Galaxy K Zoom.

 

Samsung Galaxy K Zoom
Samsung Galaxy K Zoom

Sursa foto: CNet

Samsung Galaxy K Zoom

Oficialii Samsung spun că Galaxy K Zoom va rezolva toate problemele remarcate la S4 Zoom. Modelul pare din poze mult mai subțire și are o lentilă diferită.

Practic seria de smartphone-uri Zoom este un răspuns la succesul Lumia 1080 și avansul Sony pe zona de fotografie. Magapixelii nu mai sunt de ajuns nici pentru telefoane și senzorii, lentilele specializate, fac diferența. K Zoom este un smartphone specializat foto, are toate funcțiile de cameră foto avansată, dar poți telefona, intra pe Facebook, poți juca jocuri și așa mai departe.

Noul design elimină grip-ul de la S4 Zoom. Nu știu încă dacă este o decizie bună sau nu. Gripul dă stabilitate, oferă spațiu pentru extra-baterie și așa mai departe.

galaxy s4 zoom versus K zoom

Nu va mai exista Samsung Galaxy S5 Zoom. Oficialii companiei spun că vor păstra categoriile separate.

Samsung Galaxy K Zoom are display de 4,8 inch, AMOLED, cu rezoluție 720p, procesorul hexa-core ( 1,3 GHz quad-core și 1,7GHz dual-core), cu 2GB de RAM. Camera foto are senzor de 20,7 megapixeli, de 1/2.3 inch, BSI CMOS, zoom optinc 10x (24-240mm), cu F3.1-6.3. Stocarea este chiar de 8GB, cu slot de carduri (SDHC de pînă la 32 GB sau SDXC de pînă la 64GB).

Detalii aici.